Valentourettes rocket Boden

Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, Foto: Svein Frydnes

Valentourettes på Sjøboden Live SceneFoto: Svein Frydnes

Alle har et forhold til Joachim ”Jokke” Nielsen. Når da hans gamle bandkompiser setter seg stevne og tar turen til Mandal og Sjøboden Live Scene, så er det klart folk stiller opp. Konserten var utsolgt for lenge siden. Og med stinn brakke, høy party- og ølføring og et band i storform, så ble det en kjempekonsert,

Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, Foto: Svein Frydnes

Tarjei Foshaug, sjarmerende og energisk vokalist i Valentourettes
Foto: Svein Frydnes

Vi fikk en hitparade av Jokkes låter, blant annet Verdiløse menn, Sitter på en bombe, Sola skinner, To fulle menn. Og selvfølgelig Her kommer vinteren.

Gutta i bandet, Petter Barli (gitar), Runar ”Kula” Johannessen og Petter Pogo (bass), har alle spilt med Jokke. Enten i Valentinerne eller i Tourettes, Jokke Nielsens to backingband (derav navnet Valentourettes). I tillegg har de fått med seg Tarjei Foshaug på vokal. Dette utgjør ei kraftpakke av et band, som skaper stemning hvor de enn spiller opp. Bandet har nå holdt på i 10 år, og har ikke tenkt å gi seg med det første. Heldigvis.

Under konserten på Sjøboden Live Scene var publikum med fra første akkord. Mange av tilskuerne kjente sangene og singalong-faktoren var stor. Partyfaktoren var ikke noe mindre, og til tider boblet det litt over av testosteron hos enkelte. Vennlige, men bestemte, vakter sørget imidlertid for at det aldri utartet.

Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, Foto: Svein Frydnes

Petter Barli, støpt i samme form som Angus Young
Foto: Svein Frydnes

Lyden var imponerende bra, i hvert fall når en stod litt bak i salen. Lyssettingen var også bra. Imponerende hva teknikerne klarer på små flater. Apropos små flater, det er ikke store plassen bandet har å bevege seg på. Med publikum helt oppe i fanget taklet de det utrolig bra. Men disse gutta har vært i krigen før, og vet hva som venter dem under slike konserter.

Valentourettes holdt det gående i godt og vel en og en halv time. Hadde det vært opp til publikum, hadde de holdt på enda et par timer. Som ekstranummer fikk vi blant annet En vakker dag, Gutta og Late barter.

Enda en bra konsert gjennomført i regi av Sjøboden Live Scene.

Flere bilder finner du bla.a. i Svein Frydnes Facebook album :) og her er i vår egen samling med bilder fra Sjøboden Live Scene