Tony Carey på Tjønnevold Scene i Vennesla, 13.05.2011

Da var det endelig tid for en av rockens store legender å entre scenen i et verkstedslokale i bygda Vennesla.

Tony Carey, kjent fra blant andre Rainbow, Planet P. Project og sin egen solokarriere som har vart over flere 10 år presenterte et relativt melankolsk og akustisk sett denne kvelden. Nostalgifaktoren var høy, det samme kan man si om gjennomsnittalderen til publikummet, som talte over 500 og dermed gjorde at denne konserten ble utsolgt å vel så det.

Vi fikk høre låter fra hele hans karriere, med stor vekt på de mer personlige låtene han har skrevet. Han hadde med seg en perkusjonist som utfylte og krydret synth og gitarspillet til Carey på en utmerket måte. VI ble servert alt ifra allsangsvennlige låter til litt lengre blueslåter. Mange av låtene ble litt forstyrret av høylydt prating av de av publikumet som stod lengst bak i lokalet, noe Tony selv påpekte et par ganger. Men han viste seg fra en humørfylt og ydmyk side også da han flere ganger småpratet med et par av de som sto fremst ved scenen. Han tok seg å god tid til å ta bilde med og prate med de som ville etter konserten var ferdig.


Vi fra Festivalplassen.no og Festivalguide.no var kjempefornøyde etter denne opplevelsen, det var også flere av de vi pratet med i løpet av kvelden, mange hadde reist langt for å få med seg denne begivenheten.

Tony Carey spilte forøvrig en lukket konsert på den lokale kafeen DIGG dagen før denne for omtrent 40 personer. Artig å se at lokale krefter klarte å få til dette.

 

                         

Vi takker arrangørene for et supert opplegg. Vakthold, matservering og sanitære forhold så ut til å fungere utmerket. Som Venndøl så håper jeg dette kan gjentas. Lenge siden jeg har vært så stolt over å være fra bygda.