TNT på Kick Scene, 05.02.2011

Et entusiastisk publikum innfant seg på Kick Scene lørdag kveld da TNT inntok Kristiansand for første gang siden 2004. Selv om besetningen ikke var den samme som i 2004, så ble nok de aller fleste gledelig overrasket av gjensynet med et av heavyrockens virkelig store navn.

Tony Mills, som erstattet Tony Harnell i 2006, har i alle fall ikke gjort skam på bandet. I denne sjangeren skal det godt gjøres å holde populariteten så lenge som TNT har gjort, og nå ser det visserlig ut som det er et lite comeback på gang. Om de når samme høyder som tidligere er vel ikke å forvente, men fanskaren kommer i alle fall ikke til å minske med det første.

Til tross for at omtalen i enkelte andre medier ikke gav særlig ros til konserten, så følte vi, forholdene tatt i betraktning, at dette absolutt var en bra konsert. De vi snakket med blant pubilkum la heller ikke skjul på sin begeistring. De fulgte låtene, sang med og skapte en god stemning.

I tillegg til å få en flott konsertopplevelse var det nok også mange som syntes det var spennende å være tilstede når de samtidig skulle spille inn videoen til sangen "Refugee", og ikke minst når de faktisk kunne risikere å bli med i selve videoen. Det gjorde helt klart kveldens opplevelse litt utenom det vanlige. 

 

De klassiske slagerne, godt blandet med nytt materiale, ble godt mottatt. "Harley Davidson", "10.000 Lovers" etc., Diesel Dahl på trommer, Ronny på gitar, Victor Borge på bass og Tony Mills med vokal - Et godt sammensatt team, som sammen med teknikken på Kick, lyssettingen og "riktig" publikum, sørget for at dette ble en godt levert konsertopplevelse.

 

Ronny Le Tekrø holdt seg til sin sedvanlige stil, og sørget for at det ikke ble kjedelig foran scenen. Med grimaser og sprell, og en alldeles fantastisk fingerferdighet på strengene, kjørte han trøkket så høyt det lot seg gjøre i et lokale av denne størrelsen.

Tekrø leverer definitivt et gitararbeid i verdensklasse, og er en imponerende ambassadør for norske musikere, som vi stolt kan si at vi har en god del av. Spesiellt innen tungrock og metal sjangerene.

Vi fra Festivalguiden og Festivalplassen var godt fornøyd denne kvelden. Vi satt igjen med et meget positivt inntrykk av TNT, og kan konstatere at de fortsatt har foten godt innenfor musikkbildet, både i Norge og i resten av rocke-verden.

Det rettes en stor takk til både TNT og Kick Scene som lot oss være med på konserten!

Linker: Finn flere linker, konserter, bilder m.m. her.

Klikk på bildene under for å se i full størrelse: