ODD NORDSTOGA PÅ KICK SCENE

Festivalguide.no: Over 300 personer besøkte Kick denne kvelden for å hygge seg sammen med Odd Nordstoga og bandet. Det var en fin konsert, og publikum sang med der de kunne og så virkelig ut til å storkose seg foran scenen.

Nordstoga lanserte i oktober (2010) sitt tiende album, “November”, og i løpet av kvelden fikk vi en smakebit på de fleste sangene fra denne plata som allerede har høstet mange gode anmeldelser og terningkast. Selv om det var denne utgivelsen det ble fokusert mest på, så ble det titt og stadig ropt ut at enkelte i publikum absolutt måtte høre sangen om “grisen” også.

 

Trekkspill, munnspill og utallige gitarvarianter - Det skoftet i alle fall ikke på utvalget av instrumenter denne karen kunne traktere! (Foto:JHH)

I løpet av karrieren har han velfortjent hanket inn blant annet Spellemansprisen to ganger, Folkemusikkprisen og mange andre utmerkelser..

“Frøken Franzen” stod også høyt på ønskelisten, og det var ikke mange i salen som ikke sang med av full hals når den endelig kom.

Hele 19 låter delte de ut denne kvelden, og selvfølgelig fikk vi også “Grisen står og hyler”, og enkelte i publikum hvinte frydefullt med.

Mellom sangene fikk vi artige fortellinger og skrøner, historier fra gamle dager og annen underholdning. Spesiellt fremhevet han den flotte tiden han hadde på Folkehøgskolen i Voss.

Nordstoga var virkelig på bølgelengde med folket, og jeg tror ikke det var mange som kjedet seg eller ble skuffet der i gården. Inkludert undertegnede. Dette var definitivt verdt å få med seg!

 

 

 

Gamle skolekamerater: Dan Vetle Urdahl og Kyrre Trohjell fra Fetter Tom. (Foto: X-Factor)

Festivalguide.no var på forhånd informert av gutta i Fetter Tom at de (Dan Vetle Urdahl og Kyrre Trohjell) hadde gått på folkehøgskolen i Voss sammen med Odd Nordstoga, så vi måtte bare spørre ham hvordan det var å bo på skolen (“Jonsborg”) sammen dem.

Han syntes det var helt toppers, og de hadde mye sosialt sammen i den tiden. Han husket spesiellt at Kyrre var veldig god på gitaren.

Fetter Tom er blant annet kjent fra X-Factor, Solfaktor X, og sangen “Bestemors Hus” som har herjet på NRK Jukebox på nattestid i sommer.

 

Frida Ånnevik

Frida Ånnevik er låtskriveren og pophåpet fra Prøysenland som får en uanstrengt miks av det rotekte, jordnære norske og det internasjonalt urbane, til å føles veldig riktig i 2010.

Frida Ånnevik fra Prøysenland med sin siste plate, "Synlige hjerteslag". (Foto:JHH)

Frida Ånnevik fra Ridabu utenfor Hamar (for tiden student i Kristiansand) varmet opp for Odd Nordstoga med  tre låter fra hennes siste album, “Synlige Hjerteslag”, som ble sluppet 1. november (Produsert av Andreas Mjøs). Hun forteller til Festivalguiden at hun har et spesiellt forhold til sangen “Hjertet Hans”, og at albumet er et resultat av at hun vant Grappas debutantpris i 2009. En pris som bare har blitt delt ut fire ganger tidligere, og sist til gruppen Valkyrien Allstars.

“Synlige Hjerteslag” blir beskrevet som “gjennomarbeidet pop på norsk i åpent sjangerlandskap med sterkt særpreg i komposisjon, tekst og uttrykk.”. Noe vi helt klart sier oss enige i. Det lille vi fikk høre var veldig overbevisende!

 

Det blir mulig å oppleve Frida allerede om noen dager, 11. november på Charlie's, også i Kristiansand.

 

 

Alt i alt var dette en meget bra konsertaften. Både kvalitets-, innholds- og stemningsmessig, og med tanke på godt gjennomført lyd- og lysteknikk.