Fetter Tom på besøk

Klar for Vigeland: Det norske rockebandet Fetter Tom er klar for konsert på Spiseriet. Forrige uke gjestet de Mandal. Bandet består av Dan Vetle G. Urdahl på vokal, Kyrre Trohjell på gitar, Stig Ziener på bass og Kenneth Alfheim (skjult) på trommer.Foto: Privat

Nita Bicaglia gleder seg storveis til lørdagens konsert på Spiseriet og påfølgende VIP-festligheter med Fetter Tom.

Rockebandet med norske tekster har til hensikt å underholde alle festglade nordmenn med fengende folkelig rock. Bandet ble startet våren 2008 og består av musikere fra Akershus, Bergen og Oslo. På plate utgjør Fetter Tom en herlig sammenblanding av folk fra kjente band som Chrome Division - prosjektet til Shagraht, vokalisten i Dimmu Borgir - til Solfaktor X, som toppet alle norske hitlister i på 90-tallet.

Gjennombrudd

Lørdag spilte bandet fra lekterne på Bryggekanten i Mandal, med stort hell. Denne uken har bandet vært mest spilt på NRKs Svisj med låten Bestemors hus. Nita ble meget begeistret for bandet, da det opptrådte i TV 2s underholdningsprogram X-factor. Det ble starten på det som i dag er et godt vennskap mellom hun og bandets medlemmer.

Full rulle: Nita Bicaglia fra Konsmo er sikker på det blir bra trøkk når rockebandet Fetter Tom spiller opp på Spiseriet lørdagFoto: privat

– Nita var i starten en profesjonell som arbeidet med å promotere oss. Det har utviklet seg til et nært og godt vennskap, sier vokalist og frontfigur Dan Vetle G. Urdahl, som sier bandet kommer ens ærend til Vigeland for å gjøre stas på sin gode venn bosatt på Konsmo.

– Dette er veldig hyggelig, og jeg håper på stinn brakke på Spiseriet. Etterpå inviterer vi til VIP-fest for dem som har lyst, sier Nita Bicaglia.

Trøkk og stemning

Fetter Tom skaper trøkk og stemning med sitt fengende rockeshow, og live kommer bandet i en kraftpakke på fire mann; Dan Vetle G. Urdahl på vokal, kjent fra bandet Solfaktor X som herjet hitlistene på 90-tallet og X Factor på TV2. Kyrre Trohjell på gitar, som har gått i lære hos verdensgitarist Mads Eriksen - også kjent fra X Faktor. Stig Ziener på bass, fra Remain - vinner av Emergenza. Samt Kenneth Alfheim på trommer, fra bandet Hush med suksess i Japan.

Kilde: Lindesnes Avis,  14.07.2010 kl. 11:30