Leif & Kompisane og Trampolines

Bandet har sitt utspring fra Stavanger, og jeg forbinder det med sol, fest og sommersøte sanger.

Enkle tekster som er lette å lære, med fengene låter er varemerket. Bandet ble stiftet i 1984 da Leif Nilsen og Torkild Wiig sluttet i Mods og startet Leif & Kompisane. Jeg vil virkelig påstå de tok med seg noe av det beste derfra.

Dagens besetning er: Leif Nilsen, Inge Enoksen, Øyvind Grong, Alexander Flotve og Anders Nilsen.
Dagens konsert ved ”Spiseriet” ble en kald opplevelse og risken med å arrangere konsert ute er stor, men jeg synes det hele ble meget bra, tross ett kjølig gufs av vind fra nordvest.

Bandet kjører tidlig ut med sangen Cabriolet, noe som får det til å rykke i dansefoten til både gammel og ung. ”Er det noen fra Jørpeland her!” roper Leif. Og det var det tilsynelatende, for mange ropte: jaaaaaa. Her er sangen til dere, roper han ut til publikum og kjører i gang Svarte Toast og grønnkokt egg. Folkene fra Jørpeland hoppet over stoler og bord for å komme opp til scenen for og danse.
Videre utover stiger stemningen ytterlige med et repertoar av fantastisk fengende låter.

Leif og Co har funnet oppskriften folk flest liker. Melodiene og tekstene er av høy kvalitet selv om de kan betegnes som enkle.

Klovn og humorist Per Inge Torkelsen har vært med på å lage tekstene på en del arbeid, blant annet platen ”Cabriolet” og dette har vært en stor suksess. Han er flink til å kle de sommerlette låtene med riktige tekster.

Oppvarmingsbandet i kveld var The Trampolines, som kjørte et meget bra show med sine sanger med blanding av irsk folkemusikk, rock og countryinspirerte låter. De kjørte i tilegg en del coverlåter med blant annet Waterboys. Meget bra band både visuelt og musikalsk som skapte stor stemning blant publikum.

Det ene bandmedlemmet lignet så mye på Elvis i utseende og stil, at man skulte tro det var The King himself cool

Ca 200 solgte billetter er for lite og det var synd det ikke kom flere. Jeg velger å skylde på ustabilt og kaldt vær. Konsertstedet ved Spiseriet på Vigeland var et meget bra sted , og egner seg bra for fremtidige konserter, noe vi absolutt håper det blir.

Tekst og Foto: Svein Erik Nomeland/artistfoto.no for Festivalplassen.no