Sveitsisk rock på sitt beste!

Festivalguiden og Festivalplassen var representert under torsdagens konsert på Kick Scene i Kristiansand. Det var vanskelig å ikke bli revet med når fansen kom i stemning - og stemning var det. Publikum fikk virkelig innfridd alle forventninger og stemte i med frydefull og helhjertet allsang når blant annet "Angel" og flere andre favoritter ble fremført.

For mange her i Norge er nok Gotthard relativt ukjent, men flertallet av publikum på Kick visste definitivt hva de gikk til! Sveitsiske Gotthard har hatt alle sine siste 11 album på førsteplass på hit listene, og i løpet av årene har de prestert å selge over 2 millioner album. De har rocket verden med flere videoer, singler og EP siden deres oppstart i 1992, og de har solgt til flere platina, gull, sølv og bronse tildelinger enn de fleste ander kan drømme om! På toppen av det hele kan de også skilte med en diamant(1 mill solgt i Sveits)! Og er de ukjente for deg, så vil du nok likevel gjenkjenne flere av titlene deres hvis du stikker innom websiden deres og hører på noen av smakebitene de har lagt ut der. Du finner de fleste låtene i mp3 format, samt nedlastbare sangtekster.

Her er en liten oppsummering fra deres egen webside:

  • 12 No.1 albums
  • 1 Diamond Award (1 million albums sold in Switzerland)
  • 1 Tripple platinum album (Homerun)
  • 5 Double Platinum albums (Human Zoo, One Life One Soul, Open, DeFrosted, Lipservice)
  • 6 Platinum albums (Gotthard, Dial Hard, G. One Team One spirit, Made In Switzerland, Domino Effect)
  • 1 No. 1 single (Heaven)
  • 6 Top ten singles
  • 1 Gold single (Heaven)

Selv skal jeg ikke skryte på meg noe spesiellt forhold til musikken deres fra før, men jeg må innrømme at etter så vidt å ha blitt litt kjent med dem, så er det ikke vanskelig å forstå hvordan de har klart å bli et av de mest suksessrike band i hjemlandet sitt. Og den klassiske, udødelig rockestilen deres vil uten tvil fenge både nye og gamle fans så lenge de fortsetter å levere på denne måten. De gjør seg absolutt fortjent til heder og ære, og det kommer tydelig til uttrykk etter en slik konsertopplevelse de presterte i Kristiansand! Jeg er ikke flau for å erklære meg som fan, og vil anbefale alle å gi dem en sjanse - Dette er bra!

At de i tillegg er folkelige og jordnære gjør dem til klare favoritter og vi kan bare håpe å få sjansen til å bli med på flere slike show. Flere av fansen fikk hilse på bandmedlemmene personlig, og det var til og med noen som fikk håndfaste minner fra kvelden i form av å bli fotografert sammen med dem. Nita fra Festivalplassen var intet untak ;)

Fotograf: Nita Bicaglia, Festivalplassen.no