Dark Delirium + Arctic-Heart på Sjøboden Live Scene

Lørdag 25.mai inviterte Sjøboden Live Scene til metal-kveld med Dark Delirium og Arctic-Heart. Etter fremmøtet å dømme, er det lite interesse for metal-musikk i Mandal, men de som kom fikk virkelig valuta for pengene, og viste å sette pris på det.

Arctic-Heart @ Sjøboden Live Scene, 25.05.2024 - Photo: Svein Frydnes

Arctic-HeartFoto: Svein Frydnes

Arctic-Heart

Arctic-Heart har lokale forankringer på Sørlandet, og leverer viking-metal i solid innpakning. Jeg har sett dem noen ganger nå, og føler de beveger seg noen skritt i riktig retning for hver gang jeg ser dem. Som oppvarming for Dark Delirium leverte de et solid set. Tre låter fra debutalbumet Ragnarok, som kom ut i fjor. Men også tre splitter nye sanger. Sanger som kommer på neste album, som planlegges utgitt over sommeren en gang. De nye låtene fungerte veldig bra, der kanskje «March of The Pagens» traff meg best. Gleder meg til albumet slippes. Arctic-Heart har tydeligvis noe bra på gang.

Konserten deres var som sagt veldig bra. Et herlig trøkk, med fete riffs fra gitaristene Fredrik og Steffen. Solid rytme av Asbjørn (bass) og Øyvind (trommer). Thomas Berntsen leverte denne gang en flott vokaljobb. Dette var bra levert, Arctic-Heart. Bandet er ivrig på spillejobber, og de fortjener publikum, så still opp neste gang dere ser navnet på plakaten for en scene nær deg.

Dark Delirium

Dark Delirium @ Sjøboden Live Scene, 25.05.2024 - Photo: Svein Frydnes

Dark DeliriumFoto: Svein Frydnes

Dark Delirium fra Stavanger begynner å bli både vel etablerte og bra meriterte. De startet i 2020, men på den korte stunden har de rukket mye. Nylig gav de ut sitt fjerde album, Solitude, et solid album i den mørkere genren av metalmusikken.

Dette var første gang de spilte i Mandal, og hadde så absolutt fortjent et større publikum. Selv holdt jeg på å miste konserten på grunn av diverse uheldige omstendigheter, men heldigvis klarte jeg å komme meg til Sjøboden Live Scene denne lørdagskvelden. For et band! For en attitude! For en utrolig bra konsert! Bandet lot seg ikke merke av et glissent publikum, de gav jernet. Og det skal sies; om det var få fremmøtte, så var de så til de grader dedikerte. Publikum gav Dark Delirium solid respons og oppbacking. Lyden var veldig bra, i hvert fall i det området jeg oppholdt meg (sånn cirka midt i lokalet). Ikke overraskende, med Lars bak spakene.

Setlista til Dark Delirium bestod i hovedsak av låter fra de to siste albumene, New Era (2022) og nylig utgitte Soltude. Men i tillegg fikk vi også «Slave of Darkness» fra debutalbumet Fallen (2021) og «Sarcophagus» fra Sulphur. Den siste skrevet av tidligere vokalist David Ekse, før han måtte trå tilbake av helsemessige årsaker. Nå er det bror til David, Simeon, som ivaretar vokalistrollen. En rolle han gestalter utrolig bra. Han har en rå stemme, med både scream og growling. I tillegg har han en sceneutstråling som gikk rett hjem hos publikum.

På noen av låtene fra sistealbumet, har Dark Delirium med seg gjestevokalister. De rollene ble under konserten ivaretatt på en ypperlig måte av bandets egne, først og fremst gitarist Halvar Moen og bassist Daniel Logi Thorsteinsson. Gitarspillet til Moen er utrolig bra, og også han vet å by på seg selv. I det hele tatt er det lite eller ingenting å utsette på det musikalske. Og de takler den lille scenen bra.

I tillegg til de nevnte, består Dark Delirium av Kristoffer Fikstvedt på trommer og Trygve Røysland på gitar.

Det er en intens konsert, og det blir ikke mindre intenst når vokalist Simeon drar publikum med seg på moshpit opptil flere ganger. Utrolig moro og et herlig show. Sjøboden Live Scene er en varm scene, spesielt på denne tiden av året. Imponerende da at bandmedlemmene holder ut med bekledning, som for noen av dem blant annet består av tunge frakker. Bedre da for gitarist Røysland, som stilte i kilt…

Dark Delirium kjører et set på 12 låter pluss to ekstranummer. En konsert som for meg kommer til å stå seg lenge som noe av det beste jeg har hørt live i år innen genren.

Takk til Arctic-Heart og Dark Delirium som gav jernet. Takk til publikum som kom, og gjorde kvelden så utrolig bra. Og ikke minst, takk til Richard og Sjøboden Live Scene som setter opp også denne type konserter.