Vårens vakreste musikalske eventyr nærmer seg

Nå er det snart bare én måned igjen til det braker løs i vakre Kopervik med årets utgave av Karmøygeddon Metal Festival. Rundt 40 band er klare for festivalen. Men er festivalen klar? Jeg tok en utsjekk med sjefen sjøl, Johnny Angelund.

Stemning, Karmøygeddon Metal Festival 2022 - Photo: Svein Frydnes

Snart samles metalfolket foran barrierene på Karmøygeddon Metal Festival igjen, slik som her i 2022.
Foto: Svein Frydnes

Først og fremst er jeg selvfølgelig nysgjerrig på om alt er i rute, nå en måned før det hele braker løs i Kopervik?

Og det er en særdeles rolig festivalsjef som kan konkludere med at alt er i rute, så langt:

- Billettsalget har gått, og går, veldig bra. Vi har allerede passert fjorårets billettsalg, selv om vi ble nødt til å legge litt på prisen. Vi mistet jo dessverre to band (Bleed From Within og Century), men disse fikk vi fullgode erstatninger for i Any Given Day og Autonomie. Så håper vi det er de siste kanselleringene.

En slik festival krever mye folk, og som vanlig er det mange frivillige som bidrar. I tillegg leies det inn et eget firma som rigger området. Det er en stor jobb i seg selv. Angelund kan fortelle at området blir rigget på samme måte som fjoråret, noe som fungerte veldig bra da.

Når det gjelder lineup’en, så er festivalsjefen tydelig på at Karmøygeddon ønsker å nå ut bredt innen metal-skiktet. Blant annet headliner TNT torsdagen, et band som jo ikke tilhører den tyngste siden av metal. Det er for øvrig et band som ikke har spilt på Karmøygeddon Metal Festival tidligere. Derfor var det på høy tid, mente festivalledelsen, det er jo uvisst hvor lenge bandet kommer til å holde på.

Karmøygeddon Metal Festival har alltid ønsket å fremme lokale band. Ulvhedner, som kom med nytt album rett før nyttår, får derfor æren av å åpne hele festivalen. Selv om de strengt tatt ikke er helt lokale, men fra Sauda...

Første band ut, Ulvhedner, går på kl. 15.00 torsdag 2.mai. Men festivalen tjuvstarter dagen før, med foredrag om mobbing med Metalheads Against Bullying. Angelund er klar på at Karmøygeddon Metal Festival alltid har hatt som mål at alle skal ha det bra på deres arrangementer. Psykisk helse, og helse generelt, er viktig for dem. Det skal være plass for alle på Karmøygeddon Metal Festival. Derfor har de blant annet investert i en enda bedre rullestolrampe, slik at også dem med nedsatt fremkommelighet skal få mulighet til ta del i arrangementet.

Et slikt arrangement krever selvfølgelig mye, ikke minst med tanke på booking. Band skal velges ut fra profil, ikke minst skal en klare å få booket dem. Det må tenkes aldersspenn. Og så videre. Men Johnny Angelund kan fortelle at bookingen til årets festival gikk rimelig bra, til tross for at de fikk et par avlysninger mot slutten. Og som bookingsansvarlig har selvfølgelig festivalsjefen sine favoritter:

Amorphis @ Karmøygeddon Metal Festival 2018 - Photo: Svein Frydnes

Lørdag 4. mai headliner Amorphis Karmøygeddon, slik de gjorde i 2018
Foto: Svein Frydnes

- Amorphis er alltid en favoritt, den konserten ser jeg veldig fram til. Også The Halo Effect. Og Any Given Day, som har sin første Norges-konsert. Som Motörhead-fan gleder jeg meg til konserten med Phil Campbell & The Bastard Sons, som skal gi oss et fullt Motörhead-set. Men ellers er det veldig mange konserter jeg gleder meg til, ikke minst på den lille scenen. Det blir ikke mye tid til hvile…

En av de tingene festivalledelsen har hatt i tankene under bookingen, er som nevnt aldersspennet. At de også kan klare å trekke til seg yngre folk. Og de ser at det selges billetter til flere nye publikummere, noe som er gledelig.

Karmøygeddon Metal Festival ble startet opp i 2004, og i så måte hadde de 20-årsjubileum i fjor. Men på grunn av pandemien er det ikke før i 2025 at de kan arrangere den tyvende festivalen. Johnny kan fortelle at de allerede er kommet godt i gang med bookingen til den festivalen. Men hvilke band/artister de har på blokka holder han foreløpig tett til brystet. Det blir garantert en veldig bra festival. Den også.

Nå ser vi imidlertid en måned fram, til årets festival. Der vet vi hva vi får. Det er bare å begynne og glede seg.

Jeg takker Johnny Angelund for praten, og ønsker han og hans fantastiske hjelpere lykke til med festivalen. Det blir fantastisk å komme tilbake til KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL!