Et helvetes liv på Kick Kulturscene

Witch Club Satan @ Kick kulturscene, 15.03.2024 - Photo: Svein Frydnes

Witch Club Satan på SørlandstoktFoto: Svein Frydnes

Fredag fikk vi endelig oppleve fenomenet – og bandet – Witch Club Satan på Sørlandet. Bookingselskapet Dirty old Town hadde lokket dem ned til vakre, og pietistiske, Sørlandet.

Nakne Vekkelsen

Nakne Vekkelsen @ Kick kulturscene, 15.03.2024 - Photo: Svein Frydnes

Nakne Vekkelsen med oppvarming og helgevask før WCS. Scrotum Purificarium...Foto: Svein Frydnes

For oss som tok turen til Kick Kulturscene denne fredagskvelden i mars, ble det en god opplevelse. Dessverre var det alt for god plass i salen da konserten begynte, noe som kanskje stadfester introen – at Sørlandet fremdeles er veldig pietistisk.

Som oppvarming hadde Dirty Old Town hentet inn lokale Nakne Vekkelsen. Det ble en v e l d i g spesiell opplevelse! Ingenting å si på innlevelsen i bandet. Med seg hadde de også en utrolig dyktig musiker i Erik Kimestad Pedersen på trompet.

Med titler som «Jesus tok min baby away» (i arrangement av DeLillos), «Hellige Homohånd» og «Satan vi ekke redd for deg» utfordrer de nok noen miljøer på Sørlandet som muligens ville selvantent av denne konserten. Men det var moro. Og musikalsk mange hakk bedre enn på plate.

Når vi da også blir vitne til dåp av penis til ene «musikeren», da er showet komplett.

Ord blir fattige når en skal beskrive en seanse/konsert med Vekkelsen - enten den er Ny, Skeiv eller Naken. De må bare oppleves!

Witch Club Satan

Så var det endelig klart for heksedans med Witch Club Satan. Den siste halvtimen før bandet går på bades scenen og salen i rødt lys, mens en evigvarende, tung lyd høres over anlegget. Lyden øker i styrke etter hvert som klokka nærmer seg 22.00. Og så entrer de tre heksene scenen – Victoria Røising (bass), Nicoline Spjelkavik (gitar) og Johanna Holt Kleive på trommer. Bandet går rett på sak, og smeller i gang med de fire første låtene fra det selvtitulerte debutalbumet, som naturlig nok ble utgitt på kvinnedagen 8.mars. Det er tungt, det er tøft, det er utrolig intenst. Spesielt «Black Metal Is Krig» er rå.

Witch Club Satan @ Kick kulturscene, 15.03.2024 - Photo: Svein Frydnes

Witch Club Satan er like mye teater og kunst som musikk.
Foto: Svein Frydnes

Vokaljobben deles på alle tre. Det er mye aggresjon i låtene. Intense låter. Scenebelysningen understreker musikken, lyden er god og høy. Første del av konserten avsluttes med «Water Girl» og «Mother Sea». Utrolig flott fremført, stemningsfullt. Så senker mørket seg, og bandet forlater scenen.

Aggressivt

Etter en kort pause dukker jentene opp bak det gjennomsiktige backdroppet, med lange røde parykker, tilnærmet nakne, og blod sprutes mot backdroppet. Teatralsk og virkningsfullt. Så entrer bandet igjen scenen, det er klart for «I Was Made By Fire». En utrolig rå låt. Dette settet er kanskje enda mer aggressivt enn første del av konserten. Johanna Holt Kleive hamrer løs på trommene, samspillet med Røising på bass er veldig bra. Spjelkavik gjør en fin jobb på gitar, selv om soloene ikke sitter helt. Men totalpakka er bra.

Dette er ikke «kun» en konsert, det er en forestilling. En forestilling med tre dyktige utøvere. Kontakten med publikum er fraværende, ingen prating mellom låtene. Bortsett fra når Victoria Røising har et budskap å fremføre. Responsen fra publikum er imidlertid veldig bra. Det er mye skriking, mye tilrop. Publikum lever seg inn i forestillingen. Til tider er det magisk å være vitne til. Kick er langt fra utsolgt denne kvelden. Mulig er det en del som kvier seg for å gå på konserten av overbevisningsgrunner, bandet er kontroversielt både på grunn av tekstene og ikke minst nakenheten. Og det er synd. For dette er et band som har et budskap, et budskap om kjærlighet til kvinnen og kvinnekroppen, og dens sårbarhet og styrke.

Dette spilte Witch Club Satan:

 • Birth
 • Fresh Blood, Fresh Pussy
 • Black Metal Is Krig
 • Steilneset
 • Water Girl
 • Mother Sea
 • I Was Made By Fire
 • Reverse This Fuck
 • Wild Whores
 • Hysteria
 • Hex
 • Salvation
 • Mother
 • Solace Sisters

Andre settet er som nevnt mer aggressivt enn første del, mer punkete. «Reverse This Fuck» drar avgårde med suggerende trommer, «Wild Whores» har en fet og massiv sound og rå vokal. De lange, røde parykkene danser i det intense lyset, mens jentene rocker på scenen. Tøft og intenst.

Settet avsluttes med «Hysteria», før det igjen blir en liten pause.

Vakker avslutning

Når Witch Club Satan kommer ut til siste sett, er de kledd i hvite kjoler. Settet starter med «Hex», ei låt med mer doom-preg. På «Mother» har trommis Kleive hovedvokalen, med alle tre stående fremme på scenen. En flott avsluttende del av en intens og vel gjennomført konsertforestilling. Siste låt er «Solace Sister», før bandet forlater scenen til øredøvende applaus og skrik om flere sanger.

Men Witch Club Satan har gjort sitt. De har levert en teatralsk konsertopplevelse av ypperste klasse. Dette var spennende og flott. Bare så synd ikke flere våget å ta turen.

Takk til Dirty Old Town for at dere får slike band hit, og alt dere gjør for kulturen i byen.

Witch Club Satan @ Kick kulturscene, 15.03.2024 - Photo: Svein Frydnes

Witch Club Satan tok Sørlandet med storm.
Foto: Svein Frydnes