Amaranthe på Sentrum Scene

Den 28. februar åpnet Sentrum Scene dørene klokken 18:00, og med billettene utsolgt dannet det seg en enorm kø utenfor, kledd i rockestil og vibrerende av forventningens spenning.

Amaranthe @ Sentrum Scene, 28.02.2024 - Photo: Terje Ottesen

Amaranthe på en godt utsolgt Sentrum Scene.Foto: Terje Ottesen

Innledningsvis var det Infected Rain fra Moldova som inntok scenen, fulgt av Dragonforce fra London, før Amaranthe skulle avslutte kvelden. De tre bandene er på tour sammen, og trives godt i lag. Fra starten av var det tydelig at en del av publikumet var kjent med bandene og visste hva de kunne forvente.

Lyssettingen var litt uheldig plassert, da dette blendet deler av publikumet til tider, men den intense stemningen i salen bidro til å kompensere dette.

Hvert band representerte ulike subgenrer innenfor rock, og dette gjenspeilte seg i publikums respons. Infected Rain forsøkte å engasjere publikum, men nådde ikke helt fram hos alle, mens Dragonforce mottok en jublende respons, med publikum som hylte bandets navn og fylte rommet med glede.

Dragonforce skapte en atmosfære som minnet om gamingverdenen, og det var tydelig at mange følte en tilhørighet til musikken, de er i tillegg utrolig dyktige og kjente, som har hele 2 millioner månedlige lyttere.

Infected rain har 119 tusen månedlige lyttere og spenningen bygget seg opp mot Amaranthe, som har 1,5 millioner månedlige lyttere.

For meg personlig, som har stor interesse for Amaranthe, gjorde dem allerede konserten verdt å gå på. Det var også positivt å ha muligheten til å bestille sitteplasser. Samtidig imponerte Dragonforce meg stort som oppvarmingsband. Deres dyktighet og evne til å samle publikum på en genuin og engasjerende måte var bemerkelsesverdig.

Min opplevelse av konserten var bra, det var godt engasjement fra publikum. Lyden var kraftig, og noe for høy, men likevel imponerende klar. I tillegg var noen av lysene var litt ubeleilig plassert, da de blendet deler av publikum.

Samlet sett var det en begivenhetsrik kveld med variert musikk og energisk publikumsengasjement, til tross for noen tekniske og organisatoriske utfordringer.