Columbus og The Willies på Sjøboden Live Scene

Keep on rockin’ in the free world

Lørdag var det tid for en aldri så liten debut. The Willie’s var klar for sin første «ordentlige» konsert. Sammen med Columbus stod de for underholdningen på Sjøboden Live Scene denne kvelden.

The Willie's @ Sjøboden Live Scene, 02.03.2024 - Photo: Svein Frydnes

The Willie's på Sjøboden Live Scene.Foto: Svein Frydnes

The Willie’s

The Willie’s har holdt på en stund, og opptrådt sporadisk på private sammenkomster. Nå var det klart for «the real thing», med konsert foran et større publikum. Skjønt, så veldig stort publikum var det ikke. Selv om det var annonsert fri entré, var det relativt god plass foran scenen. Men de som kom laget uansett veldig bra liv, og The Willie’s fikk god respons. Setlista deres besto av et variert utvalg covers, alt spilt på på deres måte. Og bandet spilte bra. Lite nervøsitet å spore, bra samstemt og ikke minst bra trøkk. Vibekke Solås Mellingen hadde vokaljobben, en oppgave hun løste mesterlig. Imponerende vokal. Hadde kanskje blitt enda bedre med håndholdt vokal, da slipper en å lure på hvor en skal gjøre av hendene.. Med seg i bandet har hun ektemannen Kristian på gitar og vokal, Kjetil Berge (gitar), John Arve Hannasvik (bass) og mann for sin hatt – Tom Eriksen på trommer.

Som nevnt hadde de et bra utvalg cover-låter på repertoaret; ZZ Top, D-A-D, The Animals blant annet. Og ikke minst gromlåta «What’s Up» av 4 Non Blonde. En veldig bra gjennomført fremføring, med et publikum som i høyeste grad bidrog.

Vel blåst, The Willie’s, dere gjorde en flott opptreden. Gleder meg til å høre mer fra dere.

Columbus @ Sjøboden Live Scene, 02.03.2024 - Photo: Svein Frydnes

Columbus på Sjøboden Live Scene.Foto: Svein Frydnes

Columbus

Columbus har holdt på i en årrekke, selv om det har vært lengre opphold innimellom. Av originalmedlemmene er det bare Kjetil Kleven (gitar/vokal) og Erik Mortensen (bass/vokal) igjen, men både Thomas Bekkåsen (trommer) og ikke minst Alf Jonny Stende Risdal på vokal har tatt sin plass i bandet på en glimrende måte. Jeg har hørt bandet mange ganger, og jeg lar meg imponere av hvor dyktige og samspilte de høres ut. Spesielt vokalist Alf viser en stadig progresjon. Bra stemme har han, og tryggheten som frontmann øker tydeligvis for hver gang.

Også Columbus satser på cover-låter spilt med særpreg. På setlista finner vi låter fra band/artister som Judas Priest, Deep Purple, UFO, Led Zeppelin (som fikk sin egen medley), Neil Young og Ozzy Osbourne. For å nevne noen. Columbus spiller låtene med respekt og innlevelse. Det er ikke vanskelig å få med publikum på allsang på låter som «Rockin In The Free World», «Doctor Doctor» eller «My Hero». Bra trøkk og bra stemning. Jeg kunne gjerne ønsket at Columbus skrev noen egne låter også, og mulig det kommer en gang. Uansett leverte bandet en solid konsert.

Takk til bandene som stilte opp gratis, og ikke minst takk til Sjøboden Live Scene som stiller lokalene til disposisjon. Og takk til et engasjert publikum.

Så kunne en gjerne ønske at flere tok turen og hørte på disse flotte ambassadørene for den lokale musikk-kulturen.