Hordom + Dead Dispute på Sjøboden Live Scene

Heftig start på det nye året på Sjøboden Live Scene

Nytt år, ny eier - Men Sjøboden Live Scene er (nesten) den samme. Første konserten i år ble av det heftige slaget, med to dyktige band.

Dead Dispute @ Sjøboden Live Scene, 13.01.2024 - Photo: Svein Frydnes

Sjøboden Live Scene starter konsertåret med et brak. Dead Dispute varmet dugelig opp for Hordom!Foto: Svein Frydnes

Richard Frandsen har overtatt Sjøboden, og har ikke planer om å endre konseptet fullstendig. Fremdeles skal det være en trivelig brun pub i første etasje, og fremdeles skal andre etasje huse Mandals råeste livescene. Det er nok sannsynlig at det ikke blir lagt like stor vekt på rock og metal som det har vært, men en fin blanding av flere musikkgenre kan Frandsen love. En liten oppussing av lokalene har den nye eieren og hans gode hjelpere rukket, og det luktet nymalt i andre etasje. Men de store forandringene har det ikke vært. Og hvorfor endre for mye på noe som fungerer?

Lørdag var det klart for årets første konsert. Et femtitalls musikkglade mennesker hadde løst billett. På scenen stod lokale Hordom, og nestenlokale Dead Dispute.

Dead Dispute @ Sjøboden Live Scene, 13.01.2024 - Photo: Svein Frydnes

Godt oppmøte og topp stemning!Foto: Svein Frydnes

Dead Dispute

Det var Dead Dispute som åpnet. Bandet kom med sitt debutalbum i september i fjor. Et veldig bra album. På Sjøboden Live Scene presenterte de albumet i låtrekkefølge, ispedd noen cover-låter. Bandet spiller bra. Lydnivået er veldig høyt, mye takket være en hardtslående Sander Wold på trommer. Men lydtekniker Lars Erik Humborstad skrur lyden mesterlig, så det aldri blir alt for høyt. Dead Dispuite spiller kjapt og tøft. Bra trøkk. Flotte instrumentale prestasjoner. Fin veksling på gitarspillet til Bjørnar Kolbjørnsrud og Kristin Siljan. Vokalist Alex Jahr synger bra, har litt irsk i vokalen sin. Stilig. Siljan og Kolbjørnsrud fyller godt på som medvokalister.

Albumet bandet gav ut på tampen av 2023, Radio Dead Dispute, er som sagt veldig bra. Live gjør låtene seg kanskje enda bedre. Det er melodisk, med bra variasjon. Det er rock n’ roll, med punktwist. Røft. «Leather, Latex» er ei herlig låt, med en nydelig avslutning. Av coverlåtene de serverer, er det Billy Idols «Rebel Yell» som utmerker seg mest. Ei låt som passer bra for Dead Dispute. Jeg savner litt mer «action» på scenen. Spesielt vokalist Jahr kunne gjerne sluppet seg mer løs. Men for all del, bandet leverer en topp konsert, og musikken sparker så det holder. Avslutningen, «Never Thought I Would», er et skikkelig magadrag. Vel blåst, Dead Dispute. Blir spennende å følge med på fortsettelsen. I mellomtiden koser jeg meg med skiva.

Hordom

Hordom @ Sjøboden Live Scene, 13.01.2024 - Photo: Svein Frydnes

Hordom var hovedattraksjonen denne kvelden.Foto: Svein Frydnes

Kveldens hovedband var Hordom. Bandet har bestått siden 2018, da gitarist Emilian Hoff og bassist Kim Schou møttes og dannet band. Med seg fikk de Erlend Schou Fævlen på trommer, Hans Jonas E. Tøfte (gitar) og etter hvert Jon Georg Magnussen på vokal. Musikken de leverer er i området deathpunk. Her er det spor av både Turbonegro og Kvelertak. Melodiøst med en imponerende scream-vokal. Bandet gav ut sitt debutalbum, Submerged, på tampen av fjoråret. Et album det er verdt å låne øre til. Men som så ofte før, så er musikken hakket bedre live enn på skive. På Sjøboden Live Scene leverer Hordom en imponerende konsert. Lydnivået er bra, det er god harmoni (om en kan si det om en slik type musikk) mellom instrumentene. Og over det hele, en vokalist som holder til tross for den kraftanstrengelsen denne type vokalbruk er. Gitarist Tøfte imponerer når han ryker en streng på gitaren sin, får låne gitaren (en helt annen type gitar) til Dead Disputes gitarist Siljan, og fortsetter å levere klassespill.

Selv kaller bandet seg «sultne skrikerunger som spiller høyt». Det kan så være, men de gjør det med kvalitet. Før konserten delte bandet ut gratis Hordom-skjorter, så det så ut som en Hordom-army som hadde inntatt Sjøboden Live Scene. Til tross for det, så var det ganske mange som forlot salen da Dead Dispute var ferdig. Tydeligvis folk som var kommet for å høre Dead Dispute, men hvorfor ikke få full valuta for billettpengene og høre begge bandene? Uansett var det en bra gjeng foran scenen, som gledet seg over Hordoms musikalske kvaliteter. Jeg har nevnt Magnussen og hans imponerende vokalarbeid. Men hele bandet fortjener ros. Det er kvalitet på alle områder. Flere av låtene fra debutskiva blir spilt, men også et par nye uutgitte låter. Første, «Bad Trip» er ei herlig, mer nedtonet låt. I tillegg fikk vi høre «The Heird». Ei flott låt, med herlig instrumentale kvaliteter. Også Hordom lefler med noen coverlåter. Turbonegros «I Got Erection» får en revitalisering når den dras gjennom Hordom-kverna, og bandet får skikkelig fart på publikum når de kjører i gang med Rage Against The Machines velkjente «Killing In The Name Of». Hordom kjører et langt sett, og når de når siste låtene, så er tiden for når de må avslutte allerede overskredet. Men det er ikke lett å slutte når en har det gøy, uansett hvor stresset pubverten er. Hordom tar etterhvert kvelden med «Tyranny of Tartarus», deres siste singel.

Fantastisk konsert av Hordom. De som droppet å sjekke dette bandet ut denne gangen, bør få dem med seg neste gang de er i nærheten. Bandet leverer musikk på høyt plan.

Dette var en bra start konsertmessig på det nye året. Det er moro at det igjen blir liv på Sjøboden Live Scene, og at det blir noe for enhver smak. Frandsen lover god variasjon musikalsk. Vi ønsker lykke til og takker for at dere satser.