Valagon - sterke nykommere på den vestlandske rockehimmelen

Glowing Eyes by Valagon

Talking About You
Foto: Coverbilde, Valagon

Nykommere er kanskje et feil ord å bruke på bandet Valagon, men de er i hvert fall nye når det gjelder plateutgivelser. Som band har de holdt på i over fire år, og medlemmene har lang fartstid i andre musikalske sammenhenger.

15.mars neste år slippes debutalbumet Glowing Eyes, men allerede nå er de klare med første singelen: «Talking About You», som slippes 20.desember.

Medlemmene i Valagon har litt forskjellig bakgrunn, og det vil nok gjenspeiles i bandets musikkunivers. Når det gjelder singelen «Talking About You», så ligger den sjangermessig trygt innenfor den klassiske rocken. Streite gitarriffs og -solos, bakket opp av trommer og bass og et pent orgelteppe i bakgrunnen. Og en bra vokal av Jante. De øvrige i bandet er Alf Holme, Ronny Olsen og Tim Skønberg.

Låta er fengende, og vil helt klart gjøre seg bra live. Kunne nok med fordel vært rocka noe opp, litt mer variasjon, men ei fin og rolig låt med mange bra elementer. Velspilt og velprodusert. En bra aperitif, som skaper forventninger til selve albumet.

Med bakgrunn i AC/DC-tributebandet Bon Scotch for Jante og Holme, regner jeg med at det dukker opp flere fartsfylte låter på debutalbumet. I pressemeldingen sies det at bandet har hentet inspirasjon fra flere retninger innen rocken. «Talking About You» er en god begynnelse, og jeg gleder meg til å høre resten..