LANY @ Rockefeller

En dose California i høstmørket

LANY @ Rockefeller, 29.10.2023 - Photo: Siri Granheim

LANY på Rockefeller 29. oktober 2023Foto: Siri Granheim

Trist og regnfull høst søndag for noen, men ikke for de som har tatt turen til Rockefeller for å tilbringe kvelden der sammen med LANY. Køen med for det meste unge mennesker strekker seg rundt bygningen, helt ned til Oslo street food.

LANY har tatt turen fra solfylte Los Angeles med europaturnén og deres nyeste album som ble sluppet i september a beautiful blur, hvor første stopp er i Oslo. Sist de var i byen i 2019 spilte de for et utsolgt Vulkan arena, denne gangen for et nesten utsolgt Rockefeller. Bak seg har de over 4,5 milliarder strams og 750 000 konsertbilletter solgt over 37 land.

Allerede før bandet entrer scenen er det god stemning blant publikum som synger med på det som blir spilt av ventemusikk i salen. Det setter standaren for resten av kvelden. Bandet åpner med den dansbare breakup låta «thick and thin» som blir godt tatt imot blant publikumet som synger med. Allerede tidlig i konserten spilles deres breakthru hit og største sanger «Super Far» og «ILYSB», men med 5 album og 2 EPer i biblioteket er det mye å ta av. Frontmann Paul Klein tar seg lite tid til å snakke mellom musikken, men publikum får tid til å puste når han entrer pianoet, noe han gjør ofte. Setlisten varierer stadig mellom dansbare hits og nedtonet pianolåter, publikum ser til å elske begge deler. LANY leverer en fin konsert og forvandlet høstmørket med varme California vibber samt en god dose sanger om kjærlighet.