David Eugene Edwards på Gamla i Kristiansand

Høstkvelden var mørk og kald i det vi nærmet oss kveldens begivenhet. Etter å ha parkert bilen og nesten blitt blåst i bakken av den kraftige vinden, entrer vi lokalet der roen og freden sto i skarp kontrast til værets herjing utenfor. Det føltes som å komme inn i et kirkerom hvor du kan få servert en pils.

David Eugene Edwards @ Gamla, Kristiansand, 20.10.2023, photo: Jan Harald Helmersen

David Eugene Edwards - en mørk og stormfull aften på Gamla i Marvika. De heldige oppmøtte fikk en aften de neppe glemmer! Foto: Jan Harald Helmersen

Klokken 21 inntok mannen scenen for å holde det som for meg blir årets konsertopplevelse. Det gamle marinelageret i Marvika passet perfekt for kveldens nesten gammeltestamentlige stemning. Sceneautoritet, innlevelse, dedikasjon og en hellig overbevisning av budskapet og utrykket man skal lete lenge etter.

David leverer en nesten åndelig seanse der han synger, spiller og velsigner sitt publikum med musikk, energiske bevegelser, og noe som for meg virker som tungetale. Der du virkelig ser mannens tilstedeværelse er blant publikum. Kun en sporadisk telefon som tar en liten film-snutt her og der, men ellers ingen telefoner. Publikum er ikke her for å filme et øyeblikk, de er her for å ta del i øyeblikket.

På scenen hadde David med seg herren Vincent Petitjean på tracks, keys og guitar. Lyd og lys var helt topp og stemmingen var perfekt. Om du leser denne anmeldelsen antar jeg at du har et forhold til David sin musikk, om det være 16 Horsepowers, Wovenhand eller hans solo skiver. Vanligvis ville jeg gitt deg en settliste nå, og uthevet favoritter og albumene de er fra. Det skal jeg ikke gjøre her. Om du vil, finner du den og dette på nett. Jeg vil heller at du drar og opplever dette selv. Du vil ikke angre.

Vi fikk låter både fra 16 Horsepowers og Wovenhand, men hovedtyngden av låtene var fra solo-skiven Hyacinth, som ble sluppet den 29. September i år. Ettersom det er den skiven jeg har levd kortest med, var det veldig spennende å oppleve dette materialet live. Da han avsluttet settet med "Whistling girl", var kvelden perfekt. Dirty Old Town kan være stolte over kvelden, og jeg tar av meg hatten for et fett opplegg. Har du anledning til å se David Eugene Edwards live, om det er solo eller i bandsammenheng, anbefales det på det sterkeste at du kjøper deg en billett og kommer deg på konsert, punktum. 9 av 10