Spira Rocks 23

3 X ROCK N’ ROLL

Kardang @ Spira Rocks 2023, Spira - Flekkefjord Kultursenter, 21.10.2023, photo: Svein Frydnes

Kardang headlinet Spira Rocks i Flekkefjord.Foto: Svein Frydnes

Det ble en skikkelig rocka kveld i Flekkefjord, da bandet Kardang inviterte sine venner i Suicide Bombers og Duckwalk Chuck til sammenkomst i Spira Kultursenter nylig.

Kardang slapp sitt andre album, Rizky Biznizz, fredag. Det ble feiret med storslått rockeaften i byens kulturstue, Spira Kultursenter. Rundt 250 mennesker fant veien til lokalet, men det burde vært langt flere. Dette ble nemlig en alvorlig digg kveld for alle rocke-elskere.

Duckwalk Chuck

Duckwalk Chuck @ Spira Rocks 2023, Spira - Flekkefjord Kultursenter, 21.10.2023, photo: Svein Frydnes

Duckwalk ChuckFoto: Svein Frydnes

Først ute var Duckwalk Chuck, et hardtslående band fra Sandnes. Bandet hadde jeg aldri sett eller hørt, og knapt hørt om. Men de overrasket positivt! Skikkelig frisk rock n’ roll i Backstreet Girls-stil. Rått, tøft og fremført med masse energi. Bandet var utrolig samspilt og solide. Gitarist Arild Rettore imponerte med herlige solos. Vokalist Arvid Thorsen hadde akkurat den råe stemmen som passer denne musikken. At Backstreet Girls har hatt en stor innflytelse på bandet merkes godt på enkelte av låtene, og kanskje spesielt på «Reckless Drive». Men det er absolutt ingen forkleinelse for bandet. De har lært av de beste, og Petter Baarli fra BSG har da også rost bandet som «noe av det tøffeste han har hørt». Duckwalk Chuck hadde satt sammen setlista med låter fra albumene Fired Up og High Speed City.

Dette var en heftig og imponerende start på konsertkvelden. Og jeg mistenkte at det ikke ville bli nevneverdig roligere når neste band skulle entre scenen.

Suicide Bombers

For nå var det klart for Suicide Bombers. Sleaze/glamrockerne har holdt på i over 10 år. Jeg har av en eller annen mystisk grunn aldri fått med meg noen av konsertene deres, men nå var endelig tiden inne. Musikalsk visste jeg at dette kom til å fenge, og sett med fotograføyner så jeg for meg at dette absolutt kunne bli interessant. Jeg fikk rett i begge deler!

Suicice Bombers @ Spira Rocks 2023, Spira - Flekkefjord Kultursenter, 21.10.2023, photo: Svein Frydnes

Suicice BombersFoto: Svein Frydnes

Bandet har varslet nytt album i begynnelsen av neste år (All For The Candy), og slo like godt til med «Dynamite Playboys» fra det kommende albumet som åpningslåt. Og vi får flere smakebiter fra albumet. I tillegg består setlista av en fin blanding av låter fra tidligere album. Bandet er tight, og spiller tøff rettfram rock n’ roll. Ingenting overlates til tilfeldighetene, aller minst sceneoutfit. Det er stilig, fargerikt. Publikum elsker det de hører (og ser…). I tillegg til herlig outfit har selvfølgelig medlemmene artistnavn: Chris Damien Doll, bandets leder, vokalist og gitarist. C. Slim håndterer bass og korer. Stevie Teaze tar hånd om sologitarspill og koring, mens Lyle Starr er bandets beatcommando på trommer.

Konserten med Suicide Bombers var en skikkelig vitamininnsprøyting, og et glimrende vorspiel til kveldens hovedattraksjon – Kardang!

Og nå - KARDANG

Kardang åpner konserten sin med å vise musikkvideoen til «Turboprince» på storskjerm. Og så er sprintetappen i gang. I hvert fall for vokalist Ove «Chris Williams» Wilhelmsen (gutta har da artistnavn, må vite). Han hopper og spretter og løper og danser konstant gjennom hele konserten. Og plutselig er han borte! Men da har han tatt seg en løpetur opp på galleriet. Alt dette mens han synger. Det er godt å ha litt kondisjonsbakgrunn nå en skal holde på med dette kjøret.

Kardang @ Spira Rocks 2023, Spira - Flekkefjord Kultursenter, 21.10.2023, photo: Svein Frydnes

Kardang!Foto: Svein Frydnes

Som nevnt kom Kardang ut med sitt andre album dagen før konserten. Jeg hadde regnet med at majoriteten av låtene på setlista ville vært fra denne skiva. Men kun to låter var tydeligvis klar for live-fremførelse. Resten av repertoaret bestod av låter fra debutalbumet We Ain’t Dead Yet. Men det ble uansett en heidundrendes flott konsert, med alt det Kardang har å tilby av musikalitet, intensitet og heftig rock n’ roll. Countrydronninga fra Kvinesdal, Cindy Kvinlaug dukket opp på «Roll Baby Roll» for å synge duett med Ove Wilhelmsen. Og på låta «Don’t Let Me Drive» (livedebut) dukket selveste ordføreren i Flekkefjord, Torbjørn Klungland, opp som sheriff for å arrestere «kjeltringene» i Kardang (som for anledningen hadde tatt på seg svarte masker). Vokalist Ove Wilhelmsen er nevnt. Det er mye av ham på en konsert med Kardang. Men aldri FOR mye. Han er en fantastisk frontfigur, som skaper masse liv samtidig som han synger bra. Og så har han med seg et solid ensemble, som sørger for å holde det musikalske på et høyt nivå; Henning «Boogie Silver» Sirnes og John Kåre «Jonkis» Werdal utgjør et solid twin-axe par, mens Terje «Terry Hammer» Hamar (bass) og hardtslående Fredrik «Freddy» Gyland på trommer sørger for solide rytmer.

Å anmelde konserten er ikke så enkelt, for det er for meg bare fire ting å si:

Fantastisk! Rått! Heftig! Tøft!

Slik opplevde jeg konserten, og det tror jeg de aller fleste i publikum også gjorde. Det var i hvert fall topp stemning, og publikum danset og koste seg. Lysføringen var topp, og lydmessig var det også veldig bra. I hvert fall nede i salen. Hvordan det var på «galleriet» vet jeg ikke, jeg var ikke oppom der. For meg er det ubegripelig at folk drar på en rockekonsert og plasserer seg sittende 5-6 meter over scenen. Etter min mening bør slike konserter oppleves stående, og aller helst så nær scenen som mulig. Men hver sin lyst…

Tusen takk til bandene som laget en festaften for ca 250 mennesker denne forblåste høstkvelden. Dette var kjempemoro!