Høststemning med Showkoret

Forleden var jeg på konsert med Showkoret. Opprinnelig for å ta bilder, men de fortjener sannelig en omtale også. For maken til liv de skapte. En skikkelig publikumstreffer.

Showkoret @ Buen kulturhus, 08.09.2023, photo: Svein Frydnes

Showkoret under sin årlige høstkonsert i Buen kulturhus.Foto: Svein Frydnes

Den, eller rettere sagt de, årlige høstkonsertene til Showkoret ble arrangert andre helga i september. Jeg var der fredag. Da holdt koret en konsert, mens de på lørdagen skulle holde to, i tillegg til en redusert familiekonsert. Imponerende, med tanke på den energien koret legger for dagen.

Konserten fredag var utsolgt, og publikum storkoste seg. Som det ble sagt til et herværende mediehus: «Det er umulig ikke å bli i godt humør». Det svinger av Showkoret. En og en halv time holder de på, kun avbrutt av en 10 minutters pause. Det er et bra utvalg låter dirigent Kathrine Nor Gundersen og koret har plukket ut, og ikke minst har koret veldig mange dyktige solister. Solister som virkelig får skinne i rampelyset. De er mange, de er dyktige, men jeg har lyst til å trekke fram noen.

Som Andreas Justnæs, som gjør en utrolig flott og vàr versjon av Chris Holstens «Smilet». En veldig aktuell sang. Eller Erik Grøsfjelds tolking av Bob Marleys «Could You Be Loved». Og Sina Klev som åpnet 2.sett med «Rise», nydelig fremført og ikke minst stilig koreografi. I tillegg var følgende solister framme og leverte imponerende prestasjoner: Merete Post Bentsen, Thorvald Stusvik, Mariann Sondresen, Tor Egil Larsen, Ove Martin Grøntvet, Kenneth Fredriksen og Åse Solveig Torgersen. Og så selvfølgelig allestedsværende Kathrine Nor Gundersen. Hun er solist, hun er korist og ikke minst er hun korets dyktige dirigent.

Det var mye innøvd koreografi i forestillingen. Helt fra første nummer, hvor hvite hansker utgjør en hovedbestanddel, via tønner på scenen til det ender med herlig kaos under «Levva Livet».

Selv om publikum har stoler og bord, får koret med seg publikum på taktfast klapping og etter hvert dansing. Den gleden koret viser, smitter over på publikum, som har en fantastisk fin fredagskveld. Og det virker det som om koret også har.

Kathrine Nor Gundersen fortjener all mulig skryt for hva hun får til med koret, men uten dyktige kormedlemmer blir det lite show. Dette er teamarbeid. Og under en konsert har det ytre også mye å si, som lyd og lys. Helt på topp begge deler. Jeg må gi litt ekstra ros til lysmesteren for effektfull belysning.

Stor takk til Showkoret for en utrolig flott konsert. Nå er det bare å glede seg til julekonserten!