Kaizers Orchestra er gjenoppstått!

Dine gamle dager er nå

Endelig, etter 10 års pause, var Kaizers Orchestra tilbake på scenen igjen!

Kaizers Orchestra @ Stavanger konserthus, 01.09.2023 - Photo: Oddvar Johnsen

Kaizers Orchestra i Stavanger konserthus - som om de aldri hadde vært borte!Foto: Oddvar Johnsen

Med åpning av en utsolgt norgesturne i Stavanger, hvor de skal ha 14 konserter før de drar videre til Oslo, Trondheim og Bergen, så var det noen av fansen som var på plass allerede kl 06:30 fredag morgen. Altså 14.5 timer før konserten startet. Eline Kristensen og Sofie Friis Berhardsen som for øvrig ble kjent med hverandre på Kaizerskonsert for 10 år siden. Eline er fra Bryne og Sofie er tilreisende fra Oslo, de skal begge to også på lørdagens konsert.

Vi fikk vekslet noen ord med begge disse, som vi kommer tilbake til.

Kaizers Orchestra
"Dine gamle dager er nå"
Stavanger Konserthus-Zetlitz

01.09.2023, kl 21:00
2000 publikum-Utsolgt
Ca 2.5 time


Setliste:

 1. Ompa Til Du Dør
 2. Bøn Fra Helvete
 3. KGB
 4. Diamant Til Gull
 5. Deilikatessen
 6. Aldri Vodka,Violetta
 7. Tusen Dråper Regn
 8. Støv Og Sand
 9. I Ett Med Verden
 10. Sigøynerblod
 11. Bak Et Halleluja
 12. Dr.Mowincke
 13. Resistansen
 14. Min Kvite Russer
 15. Dine Gamle Dager Er Nå
 16. En For Orgelet, En For Meg
 17. Kontroll På Kontinentet
 18. Kalidoskophimmel
 19. Begravelsepolka
 20. Hjertknuser
 21. Maestro
 22. 170
 23. Die Polizei

Allerede før første tona var satt, var stemningen god. Salen var full av forventningsfulle fans, og da den ene melodien etter den andre kom, så økte stemningen i salen. Kaizers kunne gjort det enkelt for seg, og spilt et par store konserter, men i stedet for velger de mindre scener, og heller spiller flere konserter.

Og Kaizers var minst like bra som da de ga seg for 10 år siden, et herlig driv fra scenen fra første til siste melodi, og publikum, som er noe eget på disse konserten, var heller ikke denne gang noe unntak.

Og når de valgte ut en fra publikum til å komme opp på scenen, så var det ikke unaturlig at tidligere nevnte Sofie fikk denne æren.

Avslutningen var også ganske enorm, når et fullsatt publikum sang "Die Politzei", lenge etter at Kaizers Orchestra hadde forlatt scenen for siste gang.

Jeg vil bare si at de som har sikret seg billetter til en av deres kommende konserter har noe å glede seg til.

Siden publikummet til Kaizers Orchestra er noe for seg selv, så ville vi gjerne høre litt om hva noen av fansen synes om både bandet og den nye musikken, og hvorfor de er så store fan.

Vi starter med Eline som har vært fan i 13 år, og selv bare var 13 år hun fikk øynene opp for Kaizers Orchestra og har siden vært det som kan kalles en Blodfan. Hun ville på alle konserter, samlet på plater, både cd og vinyl og hadde både oljefat og gassmaske på rommet. Og kleskapet var fullt av Kaizers T-Skjorter. Hun rakk også å se dem på konsert 28 ganger i løpet av de to årene før de ga seg.

Og med de to konserten denne helgen så rundet hun 30 konserter.

Hun merker at hun i løpet av pausen er blitt 10 år eldre. Blitt voksen, med både bil og leilighet, og det føltes som et helt liv var gått - Men når bandet kom på scenen på fredag, var hun som 16 igjen.

Hun sier videre at det har vært mye følelser de siste dagene, og at hun husker hvor knust hun var når de tok pause, men at nå er hjertet helt igjen.

Fans av Kaizers Orchestra @ Stavanger konserthus, 01.09.2023 - Photo: Oddvar Johnsen

Ekte Kaizers-fans: Eline Kristensen fra Bryne og Sofie Friis Berhardsen fra Oslo.Foto: Oddvar Johnsen

Når vi spør hvordan hun synes opptreden var, så var de i storform, og med en veldig bra setliste.

Når det gjelder de nye låtene, så måtte hun lytte litt på disse før hun kjente at de traff, men nå har de vokst på henne og hun synes at både tekst og melodi er veldig bra.

Sofie har vært stor fan av Kaizers siden 2011, og rakk å få med seg 17 konserter før de ga seg, og med disse to i Stavanger kommer hun opp i 19 konserter, men har fortsatt billetter til 8 konserter i Oslo, og håper å få med seg en i London også.

Det som er så fantastisk med Kaizers utenom at de er helt fantastiske på scenen, er det unike samfunnet rundt bandet. Fansen har et fantastisk samhold. Og at hun har blitt kjent med så mange fine mennesker som deler den samme interessen, så derfor gikk timene i køen veldig fort.

Det at hun ble invitert opp på scenen var en kjekk opplevelse, noe hun aldri før har opplevd. Hun mener at bandet leverer som om de aldri hadde vært fra hverandre.

Kaizers Orchestra @ Stavanger konserthus, 01.09.2023 - Photo: Oddvar Johnsen

Kaizers er tilbake, og universet er igjen i balanse!Foto: Oddvar Johnsen