Notodden Blues Festival 2023

Hellbillies @ Notodden Blues Festival 2023 - Photo: Terje Ottesen

Hellbillies på skapte liv og røre foran scenen.Foto: Terje Ottesen

Er det noe man virkelig må få med seg, så er det denne festivalen. I år var festivalen spekket med artister som: Bernhoft, Beth Hart, Byting, Spinning Wheels band, Canned Heat, Hellbillies, Uriah Heep og mange flere. Tidligere i år gikk Musikkjournalist og fast konferansier på Notodden Blues Festival, Robert Sætervik, bort 17. juni i år. Så han ble hedret dag 1 av festivalen.

Et band man ikke skulle eller burde ha gått glipp av under festivalen var det Uriah Heep. De var ute på en forsinket 50-årsjubileumsturnè. De fikk i gang stemningen inne i Hovigs Hangar og man kunne merke at musikerne virkelig koste seg på scenen og trivdes med publikummet. Hvis man var litt yngre og ikke ville høre på karene i Uriah Heep, kunne man gå over til Rootsville der det lokalet bandet Spinning Wheels band spilte. Der var det god stemning og flere som tok seg en svingom til sangene. Dette var et show som man merket ble bra før de kom på scenen.

På lørdagen fikk Canned Heat en stein på Notodden Blues Walk of Fame. Det har blitt en tradisjon siden 2012, og de legger en ny stein hvert år framover. På lørdag var det blues-rockebandet Canned Heat sin tur til å trekke publikum til Hovigs Hangar. Dette var siste gangen de tok sin siste boogie med det norske publikum. Disse karene koste seg veldig på scenen og det er veldig viktig for publikum å se. Canned Heat erobret kvelden med sanger som: "On the road again" og "let’s work togheter".

Etter noen sanger fra de flotte karene gikk turen videre til Byting på Rootsville, og for en stemning det var der! Folkrock-bandet fra Bø bød opp til god stemning og dans. Var det et band som virkelig trakk publikum så var det denne gjengen. Det var fullsatt og vanskelig å komme seg fram og tilbake der, men det er da man vet at et band er bra! Det ble allsang og noen prøvde å danse, men siden det var så fult så var det ikke så veldig lett.

Kvelden fortsatte med Beth Hart som hadde fullsatt Hovigs Hangar, dessverre var det kontrakt for å ta bilder der. Siste band ut var Norges desidert beste live-band, nemlig Hellbillies. Populariteten til disse herrene bare fortsetter å øke etter som tiden går. Jeg er virkelig glad jeg fikk oppleve dem live, for det er noe jeg hadde ønsket meg veldig lenge. De startet showet med et pang, og fikk med seg publikum fra starten og helt til slutten. Man kunne virkelig se de koste seg på scenen og at publikum koste seg med dem.

Alt i alt var denne festivalen noe man ikke burde gå glipp av, og jeg håper jeg får med meg festivalen neste år!

Det var 45.000 personer rundt om i byen som koste seg med alt man kunne gjøre og oppleve. Det ble solgt 28.500 billetter, så de slo sin forrige rekord som var på 25.500 billetter.