Skandinavisk artistslipp for Karmøygeddon 2024

Karmøygeddon 2024 - Release 17.08.2024

Så var det tid for et nytt artistslipp for Karmøygeddon Metal Festival 2024. Det andre, og nest siste slippet, og det dreier seg i hovedsak om finske og norske band. Med et unntak…

Amorphis @ Karmøygeddon 2024 - Release 17.08.2024

AmorphisFoto: Svein Frydnes

Unntaket er svensk og heter The Halo Effect. Fem tidligere medlemmer av In Flames dannet i 2019 The Halo Effect, og presenterer ypperlig melodisk death metal. Med vokalist Mikael Stanne, som også låner stemme til Dark Tranquillity, i front fremfører de dødmetal med kaosteori som tema. Et album har de rukket å utgi; fjorårets Days of The Lost.

Utover The Halo Effect presenterer festivalsjef Johnny Angelund tre finske og seks norske hardtslående band.

For å ta gjestene fra våre naboer i øst først: Det er tre ypperlige representanter for den finske metalscenen som i begynnelsen av mai neste år tar turen til Karmøy.

Amorphis gjestet Karmøygeddon sist i 2018, og leverte da en utrolig bra konsert. De kom med sitt foreløpig siste album, Halo, i fjor. For øvrig deres femte studioalbum.

Battle Beast @ Karmøygeddon 2024 - Release 17.08.2024

Battle BeastFoto: Svein Frydnes

Når neste band entrer scenen, kommer det til å gå fort unna. Stratovarius er kjent for sin speed metal. I tillegg er de kjent (eller beryktet) for hyppige og bråkete utskiftninger av bandmedlemmene. Det er ikke lenger noen originalmedlemmer igjen fra oppstarten i 1985.

Siste utenlandske band som presenteres i denne omgang, er velkjente Battle Beast med Noora Louhimo i spissen. Jeg har sett dem flere ganger, og gleder meg til et nytt gjensyn. Straight heavy metal. Bandet har gitt ut seks album, det siste i 2022 (Circus of Doom)

I tillegg til denne sterke kvartetten fra våre naboer i øst, så presenterer Karmøygeddons ypperlige bookingavdeling en fin norsk sekstett.

In Vain @ Karmøygeddon 2024 - Release 17.08.2024

In VainFoto: Svein Frydnes

Sørlendingene i In Vain kommer og holder releasekonsert for sitt nye album. Det er bare å glede seg til en solid dose ny progressive death/black.

Det har vært stille omkring Susperia en tid nå. Men til neste år feirer bandet 25-årsjubileum, og det må feires. Beste stedet å feire slikt må jo være en maikveld i Kopervik under selveste Karmøygeddon Metal Festival!

Trønderne i Triosphere er også klar for Karmøygeddon. Det samme er naturligvis «husbandet» Backstreet Girls, som for øvrig slipper ny skive 8.september (In Lust We Trust).

De to siste bandene er Slomosa fra Bergen, som serverer stoner rock og kommer med nytt album i 2024, samt det fantastiske AC/DC-tributebandet Bon Scotch. Sistnevnte har avsluttet de to siste Karmøygeddon-festivalene med noen råsterke konserter på den lille scenen.

Triosphere @ Karmøygeddon 2024 - Release 17.08.2024

TriosphereFoto: Svein Frydnes

Det var dagens slipp fra gjengen i Karmøygeddon Metal Festival. Nå gjenstår kun tre band å presentere.

Det begynner å bli lite festivalpass igjen, så ønsker en å sikre seg innpass i mai neste år – eller skaffe en populær julegave – må en raske på.