Månefestivalen 2023

Gluecifer @ Månefestivalen 2023 - Photo: Ketil Martinsen

Gluecifer på skapte liv og røre foran scenen.Foto: Ketil Martinsen

Månefestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad hadde i år Aurora som det store trekkplasteret. Og Aurora innfridde som siste artist lørdag dansende med en nydelig konsert, som vanlig veldig godt reggisert.

Torsdagen som er i regi av OBOS åpnet med Jørgen Dahl Moe som vant The Voice 2022. For en stemme! HAKEEM fulgte deretter, og første dag ble avsluttet med energiske Silya & the sailers, og ikke minst energiske og alltid smilende Timbuktu.

Fredag åpnet med en artist jeg gledet meg veldig til både å høre og å fotografere; Ole Paus. Allerede 15:15 i en ganske intimt og relativt fullsatt telt i Månehagen. Han klarer uten problemer å holde på publikums oppmerksomhet i den timen konserten varte.

Ole Paus @ Månefestivalen 2023 - Photo: Ketil Martinsen

”Går det bra eller? Jeg forstyrrer ikke i praten?”, spurte Ole Paus.Foto: Ketil Martinsen

Festivalens beste kommentar kom fra Ole Paus da han spilte tidlig fredag i telte i Månehagen. ”Går det bra eller? Jeg forstyrrer ikke i praten?”. Black Debbath fulgte rett etter Ole Paus, og kjørte sitt show med tøff rock og mye latter, inklusivt et gjøkur på scenen med en bittelite bilde av Erna Solberg der gjøken vanligvis kommer ut.

Han Harman var et nytt bekjennskap og en stor positiv overraskelse. Superkul artist som minnet om en blanding av Jim Morrisen og David Bowie. Like kul stemme og fine låter.

Nest ut var Millencolin, et Svensk pønk/rockeband. Deretter skapte utvilsomt et av norges tøffeste rockeband Gluecifer topp stemning foran scenen, med tendenser til både crowdsurfing og moshpit. Svenske Hoffmaestro, et ska/reggae var en bra avslutning på fredagen. Tøihusplassen ble gjort om til en stor dansearena!

Månefestivalens siste dag ble åpnet av Ida Maria fulgt av jente kvarteten Veps. Daufødt er et norsk pønkrock-band som imponerte veldig med sin helt ville energi på scenen. Rått! Fredrikstad-bandet Ricochets med Trond Andreassen i spissen har spilt på Månefestivalen før, og har et stort publikum i Fredrikstad.

Og som alt nevnt avsluttet Aurora årets Månefestival med en nydelig konsert.

Månefestivalen er ikke bare Tøihusplassen, men også aktiviteter for barna tidlig på dagen, lokale artister på Ø på Månen, og en hel haug med artister på Hip hop på Månen.

Superhyggelig med Månehagen der man kan slappe av mellom konsertene, og få seg en matbit og noe å slukke tørsten med.

OBOS dagen var nok den med mest publikum, noe som kanskje skyldes de lave billettprisene Kanskje ikke helt fullt på Tøihusplassen selv under Aurora sin konsert, noe som kanskje kan tyde på at festivaler ikke er like langt opp på listen over det folk prioriterer i disse tider. Men de som var der fikk oppleve mange flinke artister og mye god musikk.

Aurora @ Månefestivalen 2023 - Photo: Ketil Martinsen

Aurora satte punktum for Månefestivalen 2023.Foto: Ketil Martinsen