Karmøygeddon 2024 - Første artistslipp

1.juni slapp Karmøygeddon billettene til neste års festival. Tribunebillettene føk ut på 30 sekunder, og av de resterende er over halvparten allerede solgt. Og det uten at et eneste navn var sluppet! Nå er det tid for å avsløre de første 26 navnene på neste års lineup, og det er ikke utenkelig at det vil bidra til ytterligere fart på billettsalget.

Karmøygeddon Metal Festival 2024

Billettsalget går så det koster!: Svein Frydnes

Det er nemlig en ganske så imponerende liste med navn som festivalsjef Johnny Angelund presenterer. Noen gledelige gjensyn, og en god del spennende nye navn.

Det er alltid spennende med noe nytt. To av bandene som presenteres denne gangen spiller sågar for første gang i Norge; britiske Countless Skies og tyske Words of Farewell. Begge innen melodic death-genren. I tillegg får vi stifte bekjentskap med norske Mantric Momentum – en «supergruppe» bestående av medlemmer fra blant annet Pyramaze, Divided Multitude, Circus Maximus og Triosphere. Populære An Abstract Illusion, progressive death metal fra Sverige, er klar for å bidra til den gode stemningen på Karmøygeddon.

Kampfar coming to Karmøygeddon Metal Festival 2024 - foto: Svein Frydnes

Kampfar fyller 30 år i 2024: Svein Frydnes

Svenske Alfahanne har tidligere imponert på den lille scenen på Karmøygeddon. Nå er de tilbake, med ny skive, forhåpentligvis på hovedscenen. Et band som skulle vært på årets Karmøygeddon, var H.E.A.T. Dessverre måtte svenskene melde pass, men til neste år er de klare for en opptreden i Kopervik.

Fans av Bathory kan glede seg til å få høre Tsjuder fremføre et set med Bathory-låter sammen med originalbassisten fra Bathory, Frederick Melander.

Phil Campbell coming to Karmøygeddon Metal Festival 2024 - foto: Svein Frydnes

Phil Campbell presenterer Motörhead: Svein Frydnes

I tillegg til dette får vi noen skikkelige höjdare med band som finske Sonata Arctica, med sin power metal. Alle metalfans ser tilbake på tiden med Lemmy og Motörhead med glede, og til neste år står selveste Phil Campbell og hans The Bastard Sons på scenen. De vil utelukkende fremføre Motörhead-låter.

Andre som skal presentere låter fra tidligere band, er Geoff Tate. Ikke overraskende er det et Best of Queensryche-show vi får presentert.

Norske Kampfar feirer 30 år som band, og da vet vi at det blir flammer, røyk og herlig svartmetal fra Dolk & Co.

Under Karmøygeddon Metal Festival 2021 – ARCTIC leverte legendariske Vreid en monsterkonsert. Neste år er de tilbake. I 2021 fremførte de Windirs 1184, denne gang blir det primært eget materiale. Men vi har ikke mindre forventninger av den grunn.

Det er mange finske og svenske band som presenteres i dette første artistslippet. Men også Portugal (Gaerea) og Hellas (Yoth Iria). Begge innen black metal, er representert.

Det er en flott samling artister og band som Karmøygeddon Metal Festival presenterer med dette første artistslippet. Nå er det bare å sikre seg billett.

Klikk her for å kjøpe billett!

Her følger komplett liste over bandene i dette første artistslippet:

 1. SONATA ARCTICA (Finland)
 2. PHIL CAMPBELL & THE BASTARD SONS (England)
 3. GEOFF TATE (USA)
 4. KAMPFAR
 5. SAMAEL (Sveits)
 6. VREID
 7. TSJUDER
 8. BRAINSTORM (Tyskland)
 9. IN MOURNING (Sverige)
 10. H.E.A.T (Sverige)
 11. MORK
 12. SHADE EMPIRE (Finland)
 13. MARIANAS REST (Finland)
 14. HORIZON IGNITED (Finland)
 15. GAEREA (Portugal)
 16. ALFAHANNE (Sverige)
 17. COUNTLESS SKIES (England)
 18. WORDS OF FAREWELL (Tyskland)
 19. YOTH IRIA (Hellas)
 20. MANTRIC MOMENTUM
 21. AN ABSTRACT ILLUSION (Sverige)
 22. SHAARIMOTH
 23. CENTURY (Sverige)
 24. NEONFLY (England)
 25. ULVHEDNER
 26. AGRESSIVE CHILL (Sverige)