Spydeberg Rock 2023

Girls Got Rythm @ Spydeberg Rock 2023 - Photo: Ketil Martinsen

Girls Got Rythm på Spydeberg Rock 2023. Herlig AC/DC tribute band fra Ukraina.Foto: Ketil Martinsen

Spydeberg Rock er fortsatt en av mine favoritt-festivaler. Av to hovedgrunner. Den har en av de mest intime festivalområdene med et teppe av treflisdekke over hele området. Den andre er den intensiteten, trykket og gleden publikum alltid viser her.

I år som tidligere opptrer artisten på en hovedcene - Autoria-Scenen og en mindre teltscene - Rock’n Roll Scenen, med kort avstand mellom scenene, noe som sørget for relativt kjapp forflytning mellom konsertene. Litt kø og kaos på veien da vi måtte passere forbi ølbodene der det var trangest. Men folk på Spydeberg oppførte seg eksemplarisk, så det gikk fint.

Festivalen blandet også i år lokale artister med noen av Norges største artister.
Et godt eksempel var tenåringsbandet Stoneheart som allerede har et stort publikum som sang med på tekstene. De spilte på den lille scenen lørdag, et veldig tøft og intenst band.

Beathoven iført sine masker åpnet festivalen og det var fullt trøkk fra publikum alt kl 18:00.
Festivalens herligste band var jentebandet Girls Got Rhythm, et Ukrainske AC/DC tribute band. Tross litt tynt med publikum så tidlig i det lille teltet, spilte jentene som om de sto på den store scenen foran tusenvis. Herlig trøkk hele konserten hvor jentene lå på gulvet, spilte med gitaren på ryggen og generelt ga alt, og jeg mistenker at disse jentene vanligvis spiller mer enn bare i dette bandet. Veldig dyktige artister.

Jaa9 & OnklP rappa på hovedscenen, og Sofie Svensson & Dom Där rocka i teltet.

Åge Aleksandersen & Sambandet var nok et av de store trekkplastrene og både Åge og Sambandet leverte varene solid og stødig. Mange hit og mye allsang!

Åge Aleksandersen & Sambandet @ Spydeberg Rock 2023 - Photo: Ketil Martinsen

Åge Aleksandersen & Sambandet.Foto: Ketil Martinsen

Dusty Cowshit med sine fargesprakende cowboy antrekk, Vassengutane med stor allsangfaktor og ikke minst Klovner i kamp som alltid får publikum med seg avsluttet fredagen,


Rebekka Teigen åpnet lørdagen på den lille scenen og leverte solid pop til de som hadde møtt opp. Litt tynner med folk tidlig på lørdag enn på fredag.

Øystein Sunde var et av høydepunktene lørdag, og startet ut med tekster i rasende tempo. Utrolig imponerende at han fortsatt klarer å huske alle tekstene og holde det tempoet. Solid band han hadde med seg.

Trykket fra publikum viste seg spesielt godt da en “overraskelse” ble annonsert rett etter at Ravi hadde avsluttet med en herlig allsangversjon av “Cheerio”.

Overraskelsen: ”Rockestjernen” Even Elstad - med skuespiller Aksel Hennie i hovedrollen - entret scenen til vill jubel, og brukte de første minuttene til å lære publikum refrenget i låta han skulle fremføre mens de spilte inn Viaplay-serien «Stayer» med en live konsert. Absolutt en fengende låt, og “Even” tok et ellevilt publikum med storm!

Lørdagen avsluttet med et alltid like intenst Valentourettes, Luxus Leverpostei i sine tradisjonelt utradisjonelle antrekk (se bildene).