Etterprat med Johnny

«Nachspiel» med Sjefen

Johnny Angelund @ Karmøygeddon Metal Festival - Photo: Gunnlaug Broshaug

Festivalsjef, Johnny Angelund.Foto: Gunnlaug Broshaug

Karmøygeddon Metal Festival 2023 er historie. En festival som nok vil gå over i historien som en av de aller beste. Personlig har jeg aldri hatt så mye høy score på det musikalske, og rammene rundt kunne ikke vært bedre; nydelig vær, forbedret sosiale områder. Og selvfølgelig – nærmere 2000 blide og hyggelige mennesker. Men hva mener «The Big Boss», Johnny Angelund, nå som han har fått summet seg litt? Jeg får kontakt med ham fredagen etter festivalen, like før en ny konsert går av stabelen på samme sted som huset Gassco Stage.

- Alt gikk veldig «smooth». Jeg er dødsfornøyd med alt. En skal være forsiktig med å si det, men jeg føler dette var tidenes Geddon. Jeg har aldri sett så mange smilende fjes, og det er kun gode tilbakemeldinger å høre. Ikke minst fra bandene.

Johnny sier han kjenner litt på presset når det gikk så bra i år. En ønsker alltid å heve seg det lille ekstra. Og når fplk var så fornøyde i år, hva kan en da gjøre bedre neste år? Kjenner jeg festivalsjefen og hans crew rett, så blir det ikke noen nedtur neste år, heller.

Flere av bandene spilte også for første gang i Norge, sier Angelund, og var kjempehappy i møtet med det norske publikum. Bruken av den lille scenen er også et fint springbrett inn på festivalspillingen.

- Et band som Saor fylte lokalet fullstendig, vi måtte stenge dørene til slutt. Men de hadde en god opplevelse, og neste gang er de klar for den store scenen.

Også Backstreet Girls fyller lokalet foran den lille scenen, men de vil spille der og passer veldig godt inn der.

Nytt av året var utvidet uteplass, noe som ble en suksess i det fine været. I tillegg hadde de fått en diger stol (som ses på hovedbildet til artikkelen) foran Karmøygeddon-portalen. Et populært innslag. Stolen blir satt på lager fram til neste års Karmøygeddon, det er for risikabelt å la den stå ute med tanke på hærverk.

Fra årets Karmøygeddon til neste års arrangement. Angelund og hans folk hviler ikke på laurbærene. Neste års festival går av stabelen 2.-4.mai, og billettene legges ut for salg 1.juni. Neste år, som i år, blir det en lineup på 38-40 band på 2 scener, og de første bandene annonseres allerede 12.juni.

For Angelund er det viktig at festivalen fortsetter som et frivillighetsprosjekt, ikke minst med tanke på samarbeidet. Det er aldri problemer med å få frivillige.

På grunn av den svake kronekursen, og det at alt har steget kraftig i pris den siste tiden, vil årets festival ende med et underskudd. Men heldigvis er det penger på bok. Skulle det kommet lønn på toppen av dette, ville tallene sett langt styggere ut.

Blant annet på grunn av utgiftene vil nok lineup’en bestå av flere norske band. Men det er band av høy kvalitet. I tillegg nevner festivalsjefen også flere utenlandske band som vil ha god appell til Geddon-publikumet. Det er bare å glede seg til kommende bandslipp.

Jeg takker Johnny Angelund for praten, og ønsker ham og gjengen hans lykke til med forberedelsene til neste års festival. Jeg kjenner at jeg allerede begynner å glede meg til neste års besøk i Norges hyggeligste helvete.