Mellom bakkar og Bjerga

Rune Bjergas nys standupshow med navnet “Mellom bakkar og Bjerga” hadde Stavangerpremiere i Kuppelhallen fredag 21. april.

Rune Bjerga @ Stavanger konserthus, 21.04.2023 - Photo: Oddvar Johnsen

Skambankt på sin Grand Finale i DnB ArenaFoto: Oddvar Johnsen

Mellom bakkar og Bjerga

Stavanger Konserthus-Kuppelhallen
21.04.2023 19:00-20:10
ca 1000 publikum

Salen var fullsatt med et forventningsfullt publikum denne flotte vårkvelden, og plutselig bryter en fortellestemme gjennom summingen fra publikum.
Det er Rune, som på forhånd vil fortelle litt om showet før han selv kommer inn på scenen.

Gjennom en drøy time, tar han publikum med seg på tur fra sin mormor og morfars hytte i ryfylke, til en historie fra hyttetur med en håndfull kjendiser.
Og latteren sitter løst hos publikum, enten han leser fra sin kjære mormors hyttebok, eller imitere kjendiser.

Her får både kjendiser, FAU representanter, og ikke minst nettrollene så hatten passer.

Han tar for seg sin egen oppvekst på Tjensvoll, og hvordan de som en kameratgjeng skulle på hyttetur til Hellvik, og strabasene for å skaffe seg øl som 15 åringer.
Dette innebar både ett og to besøk på Berendsen Bryggeri sitt ølutsalg, og milfen som jobbet der når en “hoien” Bjerga var innom.

Bent Høie og hans problem med uttalelsene av “Folkehelseinstituttet” blir også behørlig kommentert, og som et tilsvar på dette får vi en personlig videohilsen tilbake til Rune Bjerga fra Bernt Høie.

Noen morsomme historier fra Corona-perioden får vi også et tilbakeblikk på, som da Jehovas Vitner plutselig sto på døra.
Kongefamilien og deres siste tilskudd Durek var et fornøyelig innslag- Men det kunne vært mye verre enn Durek sier han, før et bilde av Martha Louise og Rune Bjerga dukker opp på skjermen.

Per Inge Torkelsen får også et eget innslag, og rune forteller hvor mye Per inge har betydd for ham, og resten av Stavangers befolkning, og hvor mye han er savnet.

På den store kjendis-hytteturen, får vi høre imitasjoner av Ole Klemetsen, Gert Ingebrigtsen, Lothepus og Bjørn Eidsvåg, som virkelig viser at Rune også behersker denne form for underholdning.

Til slutt får vi en samling av nettrollenes oppfatning av hvordan, blant andre, Erling Braut Haalands suksess blir kommentert på sosiale medier.

Dette er absolutt en forestilling å få med seg, og det bør det bli gode muligheter til da han skal ut på turne, både lokalt, men også Bergen og Oslo skal få sine forestillinger.