OnklP & De Fjerne Slektningene på Kick

Slekta leverer

Pål Tøien og Oslo Ess, bedre kjent som OnklP & De Fjerne Slektningene, inviterte til fest på Kick en torsdag i mars. Og fest ble det. Men mest fra scenen. Slekta leverte en solid konsert.

OnklP & De Fjerne Slektningene @ Kick, 23.03.2023 - Photo: Svein Frydnes

OnklP & De Fjerne Slektningene på KickFoto: Svein Frydnes

Oppvarming med Pant

Før OnklP & Co entret scenen hadde Anders Nilsen, med kunstnernavnet Pant, 20 minutter som oppvarming. Alene på scenen med playback, tradisjonell hiphop. Gjorde sine saker bra, og fikk stemningen opp i salen.

Tøff hybrid av hiphop og melodiøs rock

Presis halv ti var det så duket for et gjensyn med OnklP & De Fjerne Slektningene. Bandet opptrådte sist i Kristiansand i Ravnedalen i fjor, og det var tydelig at det var flere i salen som også hadde vært på den konserten. En konsert undertegnede for øvrig lot seg imponere over.

OnklP hadde lagt opp til ei setliste som dekket hele karrieren til Slekta, inkludert en verdenspremiere. Det var langt fra utsolgt, men tilstrekkelig med folk til at det ble bra stemning. Alderssammensetningen på publikum var overraskende vid, her var det folk i alle aldre. Det er tydelig at musikken til OnklP & De Fjerne Slektningene har bred appell. Veldig forståelig, når en lytter til musikken og tekstene. Mens OnklP «hamrer løs» med hiphop, bidrar musikerne fra Oslo Ess, som i denne sammenhengen tituleres De Fjerne Slektningene, til at låtene får mer melodisk preg. Det er tøft, og det fungerer veldig bra sammen. En hybrid av hiphop og melodiøs rock. Gitarist Åsmund Lande synger veldig bra. I tillegg til Lande, består De Fjerne Slektningene av Johan Larsson (gitar/vokal), Tommy «Manboy» Akerholdt (trommer), Knut-Oscar Nymo (bass/vokal) og Kristiansands store sønn Simen Stensland (keyboard/vokal).

Verdenspremiere og nytt album

Dette spilte OnklP & De Fjerne Slektningene på Kick:

 1. La Dem Leve
 2. Ett Skritt
 3. Pust
 4. En Til
 5. Panderosa
 6. Beita
 7. Sorry For i Går
 8. Gæærn
 9. Myk Landing
 10. Slekta Skjorte
 11. Error
 12. Narkour
 13. Enkelt
 14. Berlin
 15. Noia
 16. Munner å Mette
 17. Medisinmannen

Ekstranummer:

 1. Endelig Hjemme
 2. Kjellern
 3. Smil
 4. Styggen På Ryggen

Dagen etter konserten, fredag 24.mars, slapp OnklP & De Fjerne Slektningene sitt sjette studioalbum, VI. Fra denne skiva fikk vi «Enkelt», samt verdenspremiere på «Error», aldri spilt live før. Begge låter som føyde seg greit inn med de andre låtene publikum fikk presentert. Publikum var høflig med på notene, sang med og kastet armene i været. Noe utagerende publikum så vi aldri. Ikke en antydning til moshpit engang, selv om OnklP oppfordret til det. Men det er torsdag, og kanskje noen tenkte på at det var skole-/arbeidsdag dagen etter. Stemning var det imidlertid. Og innsatsen fra bandet var det overhodet ingenting å si på. Lyden var bra, bortsett fra at bassen romlet litt vel brutalt enkelte ganger.

I tillegg til de mer hiphop-relaterte låtene fikk vi naturligvis høre den nydelige «Berlin», som – ifølge Pål «OnklP» Tøien - handler om ei jente som knuste hjertet hans på Quart-festivalen en gang. Herlig melodiøs låt. Jeg har også veldig sansen for låta «Myk Landing» hvor gitarist Lande bidrar med sang. I det hele tatt er det veldig mye bra låter på kveldens setliste. Tekstene høres bra, og bandet spiller nær perfekt.

På låtene «Noia» og «Munner å Mette» kommer artisten Pant tilbake og bidrar vokalt. «Medisinmannen avslutter hovedsettet. Men publikum vil ha mer, og OnklP & De Fjerne Slektningene vil gi mer. Fire låter ekstra har de i sekken. Det hele avsluttes selvfølgelig med «Styggen På Ryggen» til ellevill jubel.

Flott konsert! At det ikke var utsolgt skyldes kanskje at det for øyeblikket skjer veldig mye i Kristiansand. Bare denne kvelden var det 3 konserter i byen. Da skal det noe til å fylle alle stedene.

Stor takk til arrangørene som kjører på. Dette var en fin kveld på Kick!