Klart for March into Darkness

Northern Deception, som skulle gått av stabelen 24.-25.mars i Kristiansand, måtte dessverre kaste inn håndkledet kort tid før festivalen skulle vært arrangert. Halvparten av bandene som skulle spilt på Northern Deception bestemte seg da for å lage sin egen event, og dermed ser March Into Darkness dagens lys lørdag 25.mars.

Blodsmak (arkivbilde) - Photo: Svein Frydnes

Blodsmak (arkivbilde)Foto: Svein Frydnes

Jeg tok en prat med en av initiativtakerne til minifestivalen, vokalist og frontmann Tom Ostad fra Blodsmak. Samtalen er gjengitt etter beste evne, for Tom Ostad er ikke en mann av få ord og det går rasende fort.

Vi er skjønt enige om at det var utrolig kjipt at Northern Deception måtte avlyse, så hvordan kom det da i stand at halvparten av bandene fant ut at de ville lage en «erstatningsfestival»?

- Da festivalen (Northern Deception) ble avlyst, fikk vi et innfall om å finne på noe som erstatning. Vi hadde ordnet oss fri, og bilen var nærmest allerede lastet opp. Så jeg tok kontakt med Rikard Klungland i Sub Trees, som kjenner de fleste i miljøet på Sørlandet. På kort tid var det ordnet med fire band, samtidig som arrangørstedet Kick gav oss en bra deal på lokale og det tekniske.

Dette blir jo en skikkelig rocke-dugnad, der vi spleiser på utgiftene med Kick og ellers «spiller for døra». Det var skikkelig entusiasme blant alle bandene, og jeg kjenner på litt god, gammeldags ungdomsklubb-følelse.

Ungdomsklubb-følelse med voksne folk på scenen, og i salen. Bandene som spiller er veletablert band, og det er ingen hvem som helst som har takket ja til denne mørke rockedugnaden.

In The Woods… Progressivt metal-band fra Kristiansand. Kom med ny skive, Diversum, på slutten av fjoråret. Ny vokalist i velkjente Bernt Fjellestad (Guardians Of Time, Susperia m.fl.).

Blodsmak: Med sine blytunge riff fra Jotunheimen, allsang på smertegrensen og tekster fra innerst i sjela, kombinert med et av Norges mest energiske live-show, blir dette en opplevelse av de store. Forvent det uventete. Musikkstil? Den kjente sjangeren Hallingcore. Har et nytt album på gang, og lover smakebiter fra den kommende skiva.

Communic: Progressivt metalband fra Mandal/Kristiansand som feirer 20-årsjubileum i år. Fengende vokalmelodier, spennende bass- og gitarlinjer som kolliderer med kraft, thrash, progressiv og litt doom og groovy metal.

Sub Trees: Kristiansandsband med Rikard Klungland i spissen. Ble beskrevet slik av NRK da de anmeldte de to siste platene deres: «Sort, tungt, elektronisk, melodiøs rock/metal band, ‘med musikken godt forankret rett utenfor prog-hjørnet av rockesekken». Noe for enhver smak, altså.

Dette blir en vanvittig kveld, lover Tom Ostad. En lykkepille for tinitus. Alle bandene som er med på dugnaden er skikkelig gira på å lage en festkveld for rockepublikummet.

Her er det med andre ord for publikum bare å stille opp og få en solid dose rocke-buljong!