Razorbats + Louder på Vaktbua

En kjølig fredagskveld i mars er ikke til hinder for å ta turen til Kristiansand og Vaktbua. Spesielt ikke når det inviteres til skikkelig rock n’ roll-party med to heftige band som Razorbats og Louder.

Louder

Louder @ Vaktbua, Kristiansand, 10.03.2023 - Photo: Svein Frydnes

Louder på Vaktbua!Foto: Svein Frydnes

Lokale Louder åpner kvelden med høyoktan rock n’ roll. Her er det fullt øs fra første riff. Flott gitarbasert rock, med to dyktige gitarister i Stein Robert Johnsen og Andrew Fox. Bak seg har de David Goncalves på trommer, som truer med å knuse slagverket med hvert slag han slår. Tøft. Og det funker. Anders Hardeland (bass) sørger for at rytmen holdes stabil. I front gir vokalist James Fox det han har, og vel så det. Dette slår bra. Et veldig bra trøkk. Og når en tenker at det ikke kan gå raskere, så slipper de løs «Firefight», en skikkelig bra låt Motörhead-sjiktet.

Et veldig bra gjennomført set. Jeg storkoste meg, og det så det ut som resten av publikum også gjorde. Noe glissent med folk riktignok, men denne kvelden hadde Vaktbua rimelig heftig konkurranse fra både Kilden og Kick på publikum i målgruppa.

Razorbats

Razorbats @ Vaktbua, Kristiansand, 10.03.2023 - Photo: Svein Frydnes

Razorbats på Vaktbua!Foto: Svein Frydnes

Razorbats har holdt på siden 2014. I 2015 leverte de et solid debutalbum, Camp Rock. Siden det har de utgitt et par album, gjennomgått en del utskiftinger av medlemmer, før de for noen dager siden kom med deres nyeste skive, Hit Crazy. Et bra album i god partyrock-stil. Setlista deres var satt sammen av låter fra hele katalogen deres, med hovedvekt på de to siste utgivelsene; nevnte Hit Crazy og Mainline Rock n’ Roll (2021). Razorbats lager et skikkelig liv. Lyden er god. Bassisten har en herlig punk-attitude der han tar mye av plassen fremst på den lille scenen. Samarbeidet mellom de to gitaristene, Kjetil F. Wevling og Asle Tangen fungerer bra. Trommis Christian H. Svendsen, med bakgrunn fra blant annet Cumshots, gir den lille ekstra metal-touchen. Fremst troner vokalist Paul Vercouteren. En vokalist som kunne vært tvillingbroren til Åge Sten Nilsen, både av utseende og i opptreden, og ikke så langt unna stemmemessig, heller. Musikken til Razorbats er Rock n’ Roll, ispedd litt sleaze og punk. Og en liten dose ballade.

Vaktbua er ikke av de største lokalene, det er lavt under taket og lampene er varme. Bandet imponerte stort med tempo og intensitet. Selv stod jeg relativt stille, men var likevel rimelig svett når konserten var over, så jeg kan bare forestille meg hvordan det var for gjengen på scenen. Jeg takker for en fabelaktig konsert. Dette var tøft! Jeg gleder meg til neste gang jeg får sjans til å se dere.

Stor takk også til arrangør, kjempebra at dere tør å satse.