Svanesjøen av National ballet KYIV

Svanesjøen av National ballet KYIV /Ukranian Classic Ballet

Svanesjøen av National ballet KYIV /Ukranian Classic Ballet @ Rockefeller, 26.01.2023 - Photo: Oddvar Johnsen

Svanesjøen, overdådig eleganse fremført på Sandnes kulturhus av  Svanesjøen av National ballet KYIV /Ukranian Classic Ballet

Foto: Oddvar Johnsen

Sandnes Kulturhus

Torsdag 26.01.2023
2 timer inkl pause
Nesten full sal

Kontrasten er stor mellom den forferdelige krigen i Ukraina, og balletten fra samme land.
Dette er første tanken når vi ser ynden og den sårbare forestillingen i Sandnes Kulturhus.

På en vakker dekorert scene får publikum en vakker og følelsesladd forestilling med 30 artister fra Ukranian Classic Ballett, ledet av solodanser og kunstnerisk direktør Ivan Zhuravlov.

Publikum møtte opp i hopetall, og aldersspredningen var fra ganske ung til godt voksne, og jeg regner med at en del av de yngste som var til stede nok var håpefulle dansere.

Til musikk av Pjotr Tsjajkovskij beveger danserene seg grasiøst over scenegulvet .

Hovedrolleinnehaverne Olga Dorodina, Sergei Skvortson og Alexander Pokotilo gjør en formidabel innsats og sammen med resten av ensemblet får vi i salen en fantastisk kveld.

Svanesjøen med av Pjotr Tsjajkovskij ble første gang iscenesatt i St.Petersburg i 1885, og er en av de mest populære ballettproduksjoner i verden.

Den forteller en historie om den unge prinsen Siegfried som blir dypt forelsket i Svaneprinsessen Odette, en ung kvinne som ble forvandlet til en hvit svane av trollmannen Rothbart. Dette er en fortelling om ekte kjærlighet som overvinner alt.

Kvelden avsluttes med velfortjent stående applaus fra hele salen.