Bransjefest i Buhølen 2022

Helgen 18. og 19.november ble det arrangert bransjefest på Cementen Bar i Buhølen, Lindesnes.
Fredagen var satt av til bransjetreff, mens det på lørdagen var åpent hus med tre konserter. Denne artikkelen er fra lørdagen, en lørdag som bød på flott musikk og et himla liv!

Kardang @ Cementen Bar i Bøhølen, 19.11.2022 - Photo: Svein Frydnes

Ikke noe å si på stemninga når Kardang rocket oss inn i de sene nattetimer!Foto: Svein Frydnes

I syvtiden begynte det å sige på til den intime, flotte bar- og konsertarenaen til Ole Einar Haaland. Scenen var rigget, lyden var satt. Det er ikke store scenen, men bandene som spilte denne kvelden lot seg ikke bry med det. Det de ikke får plass til av sprell på scenen, tar de igjen ute blant publikum. Og det var mye folk som hadde funnet veien denne kvelden. Foran scenen er det ikke plass til all verdens med publikum, men folk finner seg plasser rundt i lokalet. Nærmere 100 mennesker hadde nok møtt opp denne kvelden.

Kjærlighet, sex og drikking

Cabaleras @ Cementen Bar i Bøhølen, 19.11.2022 - Photo: Svein Frydnes

Cabaleras trekker country-begrepet til det ytterste.Foto: Svein Frydnes

Første band ute var Cabaleras, et band som spiller på mange strenger. Bokstavelig talt. Musikken er en blanding av country, rock og americana. I følge vokalist og gitarist Ronny Risnes handler låtene deres om det vanlige innen country – kjærlighet, sex, drikking, fengsel og så videre. Men et unntak har de, «Leaving You», som handler om – akkurat – å forlate deg. En antikjærlighets-sang der, altså. Cabaleras stiller med seks mann, beklager – fem mann og én dame, på scenen. Da var det rimelig trangt innover mot trommis Johannes Mala. Ensemblet er riktig satt opp med blant annet en fiplinspillende Hans Martin Skovly, noe som gir den rette countrystemningen. Amalie Bjørnestad bidrar til de gode vokalharmoniene. De øvrige i bandet er Stig Torsmyr på bass og Hugo Vimme på gitar. Foreløpig har ikke bandet gitt ut musikk, men ifølge Risnes er det en utgivelse på gang rett rundt hjørnet. Sannsynligvis på digitale plattformer, eventuelt på voksrull – siden det er så populært å gi ut musikken sin på gamle medier igjen.

Det ble et flott første møte med Cabaleras, herlig konsert.

Fetter Tom – herlig galskap

Fetter Tom @ Cementen Bar i Bøhølen, 19.11.2022 - Photo: Svein Frydnes

Heftig gjensyn med Fetter Tom på Cementen Bar.
Foto: Svein Frydnes

Fetter Tom er en gammel kjenning av Cementen Bar. Bandet ble først kjent da de opptrådte på TV2s «X-Faktor» i 2009, og låta «Bestemors Hus» ble en kulthit. I etterkant besøkte de Bransjefesten på Cementen Bar i Buhølen, og knyttet nært vennskap med blant andre Nita Bicaglia, en av kveldens arrangører. Etter 12 år er de nå tilbake for å sette fyr på festen. Heldigvis ikke fullt så bokstavelig som i låta «Bestemors Hus». Fetter Tom kom nylig ut med ny singel, «Indianerne Ble Skutt», som handler om det «alle» barn lekte som små – cowboy og indianer.

En konsert med Fetter Tom er en heftig opplevelse. Vokalist Dan Vetle Glans Urdahl er høyt og lavt, skriker ut sine tekster, får publikum med seg. Musikken er rølpete garasjerock og det svinger som bare pokker. Musikalsk er de imponerende gode. Tekstmessig passer de godt inn i Black Debbath/Jokke/Raga Rocker-universet, med underfundige tekster om livet og dets trivialiteter. Som å brenne ned bestemors hus på Voss, fordi de som småunger slukket sigaretten de smugrøykte i vedstabelen. Eller «Jeger Bom Bom», «Susi Dahl» eller «Fritt Fall». Anbefaler å sjekke ut låtene til Fetter Tom.

Siden sist de var i Buhølen har det vært nødvendig med litt fornyelse, så for å sørge for Fetter Toms videre eksistens har de fått med unggutten Magnus Linnerud på bass. Som selvfølgelig fikk skinne litt ekstra med en bass-solo.

Konserten med Fetter Tom på Cementen Bar var en topp opplevelse. Avslutningsvis spilte de «Fritt Fall», om en fyr som de ønsket «til helvete i fritt fall».

Rock n’ Roll med Kardang

Kardang @ Cementen Bar i Bøhølen, 19.11.2022 - Photo: Svein Frydnes

Ove Wilhelmsen var en omsvermet vokalist under Kardangs konsert.Foto: Svein Frydnes

Kveldens avslutnings- og hovedkonsert var med gjengen i Kardang. Bandet har virkelig slått seg opp i løpet av kort tid, med plateutgivelse (We Ain’t Dead Yet, ut juni i år) og bra med radiospilling verden over. Men de er ikke blitt større enn at de gledet seg stort til å gi jernet på scenen i Cementen Bar. Og de gav virkelig jernet!

Som nevnt tidligere er ikke scenen den aller største. Og med to rå gitarister i Henning Sirnes og John Kåre «Jonkis» Wedal, samt en hyper vokalist i Ove Wilhelmsen er det et under at det ikke endte med fall og skader. Men alle holdt seg på bena og ingen publikummere ble skadet. I hvert fall ikke fysisk..

Setlista var enkel – debutalbumet We Ain’t Dead Yet i rekkefølge fra første til siste låt. Og det swinger. Publikum er med:

- Dere er så gode! De to første låtene kunne dere, jo!

Vokalist Wilhelmsen er strålende fornøyd med sitt publikum. Og publikum er like strålende fornøyd med både Wilhelmsen og resten av gjengen i Kardang.

Det er første gang jeg ser og hører Kardang live, og de skuffer ikke. Kan godt tenke meg å se dem på en større scene, men opplevelsen lørdag ville jeg ikke vært foruten. Bandet spiller presist og bra. Noen tekniske problemer, som at mik’en til vokalisten falt ut, men det ordnet seg kjapt. Ellers var lyden rimelig bra, lokalitetene tatt i betraktning. Dette var «fest på lokalet», men også konsert.

Som nevnt ble hele albumet deres spilt. Et nytt album er på gang, men vi fikk ikke høre noen nye låter. Imidlertid fikk vi en heftig versjon av AC/DCs «Highway To Hell», hvor publikum var like mye forsangere som Wilhelmsen. Dessverre fikk vi ikke noen ordfører-gjesteopptreden, slik Flekkefjord-ordføreren bidro med under en Kardang-konsert i Flekekfjord.

Takk til arrangører, takk til Cabaleras, Fetter Tom og Kardang. Dette var en utrolig bra lørdagskveld i stilige omgivelser.

(artikkelen blir oppdatert med bilder og litt referat fra fredagskvelden om ikke så lenge. Da var det innslag fra blant andre Jakob Friis, G.H. & co m.fl.)