Tor Arve gir ut plate på kassett

Denne eksepsjonelle musikant har jeg kjent så lenge at dette nesten føles som en konfirmasjonstale. At det har tatt så lang tid før han endelig gir ut egenproduserte materiale er underlig. Han har for lengst vist hva han er god for, og er anerkjent og respektert langt utenfor sine hjemtrakter.

Tor Arve Barøy & venner @ Kvinesdal kino, 17.09.2022 - Photo: Jan Harald Helmersen

Tor Arve og De André på releaskonsert i Kvinesdal kino - Bedre Enn IngentingFoto: Jan Harald Helmersen

En av de første gangene jeg traff på ham var i en hangar på Lista, påsken 2011. For meg ble det en heftig introduksjon til hans musikalske univers. Tor Arve og han André skulle holde publikum engasjert mellom ymse opptredener av relativt stort kaliber, både norske og internasjonale. Southside Johnny, Crown of Thorns (Jean Beauvoir), Cocktail Slippers, TNT og Sigvart Dagsland m.fl.

Bedre Enn Ingenting av Tor Arve Barøy - Photo: Kassettomslag

Bandet bestod av følgende muntre musikanter:

  • Bass: Erling Andreas Gundersen

  • Orgel: Sven Eivind Stakkeland

  • Piano/gitar/trekkspill/vokal: Ann Kristin Eikeland

  • Gitar/vokal: André Nedland

  • Saxofon: Torstein Halvorsen

  • Saxofon/perc: Narve Kristiansen

  • Trompet/Flugelhorn: Idar Eliassen Pedersen

  • Trommer/konsonant: Christian Seneger

  • Trommer/vokal: Daniel Hinderaker

Limet som holdt det hele sammen var nok Tor Arve selv, og en fantastisk flokk med lokale artister fra hans usedvanlige begavete omgangskrets.

Ikke lenge etter fant jeg ham igjen, på samme scene som i kveld. Det var Gitarsjå i Kvinesdal. Fortsatt med mange av de samme støttespillerne som sist, og mange nye. Tore Moren, Steven Kvinlaug og B.C. Dreyer på samme scene!

Slik fortsatte det i årene som fulgte – helt til i dag. Sammen med Tor Arve Barøy har jeg fotografert langt over 150 artister og band, og jeg har fått være med på mye rart og flott. Det har vært lærerikt, morsomt og givende på mange plan.

Nå er dagen kommet, og vi er igjen samlet i Kvinesdal. Jeg har forberedt meg hjemme på stereoen og i bilen. Bedre Enn Ingenting er allerede tilgjengelig på både kassett og streaming. God omtale har den høstet fra flere kanter, inkludert NRK. Som vanlig er nettverket godt representert. Kassetten er Tor Arve Barøy i stødig solo, men med sterke bidrag fra hans nøye utvalgte medsammensvorne.

Her var det mye kjentsfolk, på scenen, i kulissene og i publikum. Mesterverket presenteres med humor og historie, på dialekt akkompagnert av en hel symfoni med musikalske verktøy. Jeg er mektig imponert, og jeg tenker nok de fleste er av samme oppfatning. Tor Arve har all grunn til å være kry, og det skal alle som har bidratt og vært med på reisen også være. Venner, kolleger, familie og sambygdinger.

Kvelden startet med Dennis, og noen få sanger. Noen egne, og noen fra tiden med Luxus. Det var ikke alltid like enkelt å holde tilbake latteren. Erik Stølen, fra Farsund, og bandet, serverte et flott utvalg fra sine siste utgivelser før Tor Arve varmet opp for seg selv med et par låter mutters alene på scenen.

Når så resten av bandet inntok plassene sine, var det full rulle. Begge sider av kassetten ble presentert med gjester og opprinnelige bidragsytere. Vidar Søstrand, Andreas Ougland, Andre Nedland, Thomas Gallatin (tamburin) og Reidar Eriksen.

Det eneste som manglet var bløtkake!

Klikk her for å høre kassetten på Spotify - Bedre Enn Ingenting.