Under The Oak - Rattus Norvegicus

Det Norske Thrash-metal bandet Under The Oak fra Østfold er nå ute med oppfølgeren til bandets sterke debut album Ripped Up by the Roots fra 2020. Forventingene til oppfølgeren Rattus Norvegicus var ganske høy da forløperen satt som ett skudd.

RATTUS NORVEGICUS

Innledningsvis må jeg si at jeg satte CD`n i spilleren i bilen å skulle til å rygge ut av gårdsplassen glemte jeg helt at anlegget sto på full guffe i bilen, uviten om at skiva begynner beinhardt rett på sak så jeg holdt på å rygge rett inn i en stolpe da den startet med ett brak! «Hva brast så høyt, der?» Jo det var åpningssporet «Total Trash Metal» på Rattus Novegicus!!!

Etter noen gjennomlyttinger av Rattus Norvegicus syns jeg den er litt mer melodiøs og tidvis progressive enn Ripped Up by the Roots skiva. Mer fokus på riff og melodier. Rattus Norvegicus Skiva svinger hakket mer enn debuten, og er jevnt over ett bunnsolid album som i grunn, hvert fall etter min mening, har de sterkeste låtene utover på albumet. Skiva skuffer på ingen måte og sitter som en kule.

Om jeg skulle utsette noe på den så syns jeg kanskje rekkefølgen på låtene var litt rar med det beste til sist. Dette kan så klart ha med personlig smak å gjøre, men jeg syns kanskje åpningssporet «Total Trash Metal» ikke helt representerer skiva, som er bunnsolide saker. «Total Trash Metal» er på ingen måte en dårlig låt, men hadde kanskje passet bedre som bonusspor enn åpningsspor, da resten av låtene er satt sammen litt annerledes med flere overganger/bridger, hooks og div andre terminologier.

Dom: 8+/10
Personlig favoritter på albumet er faktisk bonus låtene: «Mad Butcher/Bestial Invasion» «Echoes of a Distant Battle»