Green Carnation – Acoustic Verses Tour 2022

Green Carnation @ Kilden 2016

Green Carnation i Kilden i 2016Foto: Svein Frydnes

I fjor var det 15 år siden Green Carnation gav ut sitt femte studioalbum, Acoustic Verses. I den forbindelse skulle bandet ut på turné, men pandemien sørget for en utsettelse av den planen. Nå er imidlertid bandet klar for å dra ut på veien, og første stopp er «hjembygda» Vennesla.

I den forbindelse har vi tatt en prat med vokalist Kjetil Nordhus.

Hei Kjetil. Hvordan er følelsen nå som det nærmer seg turnéstart for «The Acoustic Verses Tour 2022»? Er alt under kontroll?

- Alt skal i hvert fall bli klart til turnéstart. For tiden er det en hektisk øvingsperiode. Det er jo tross alt 15 år siden forrige gang vi var inne i en akustisk periode, så det krever litt.

For øvrig gleder vi oss til turnéstart. Veldig spesielt å skulle starte turnéen i Vennesla, et sted hvor 3 av 6 medlemmer av Green Carnation vokste opp, så det blir nok en del familie og venner i salen.

Hvordan har billettsalget vært? Jeg regner jo med at dere selger ut i hvert fall i Vennesla?

- Jeg har ikke helt oversikten over solgte billetter. Etter pandemien er det mange som fremdeles er tilbakeholdne med å trekke ut til konserter, men vi håper jo det blir utsolgt. Etter hva jeg har hørt, så har billettsalget tatt seg godt opp den siste tiden.

Da dere spilte i Kilden sist, og også på Eikerapen (Last Night Under The Dam) i 2014, var ganske mange nasjonaliteter representert. Har du hørt noe om det kommer folk også utenlands fra på konsertene i Norge?

- Det kommer nok en del utenlandske gjester til konserten i Kilden. Dette er jo en ganske liten turné, så om publikum i utlandet skal få mulighet til å se Green Carnation spille akustisk, så gjelder det å stille opp de stedene vi besøker.

Blir dette rene akustiske konserter, eller kommer dere til å «plugge inn» litt innimellom?

- Det blir akustisk baserte konserter, med akustiske gitarer og andre instrumenter. Men vi kjører el-bass. I tillegg kommer vi til å bruke en del andre instrumenter for å skape den nødvendige dynamikken, blant annet 12-strengs gitarer og theremin.

The Acoustic Verses Tour 2022:

 • 2. september: Vennesla
 • 3. september: Oslo
 • 6. september: Hamburg
 • 7. september: København
 • 8. september: Stockholm
 • 9. september: Helsinki
 • 23. september: Kristiansand

Green Carnation, besetning The Acoustic Verses Tour 2022:

 • Kjetil Nordhus (vokal)
 • Stein Roger Sordal (gitar, bass, vokal)
 • Michael Smith Krumins (gitar, theremin)
 • Trond Breen (gitar, lapsteel)
 • Kenneth Silden (keyboards, vokal)
 • Jonathan Alejandro Perez (trommer, perkusjon)

Vi har jo utviklet oss en del som musikere siden Acoustic Verses kom ut i 2006. I tillegg har vi skiftet noen medlemmer for denne turnéen. Trond Breen er kommet inn på gitar og lapsteel. Og Michael Krumins er tilbake igjen, på gitar og tidligere nevnte theremin.

Ja, jeg registrerer at Terje (Vik Schei) ikke er med på denne turnéen, og erstattet med Trond Breen. Hva er grunnen til det?

- Terje hadde rett og slett et alt for tett program denne høsten, og spurte om det var greit at han ikke ble med Green Carnation denne gangen. Noe som selvfølgelig var i orden. Så fikk vi inn Trond, som har et veldig bredt musikalsk uttrykk, og som vil passe veldig godt inn i denne settingen.

Turnéen heter «The Acoustic Verses Tour». Blir det låter kun fra det albumet, eller fyller dere på også med andre låter? Kanskje noen nye?

- Konserten baserer seg rundt albumet Acoustic Verses, men det blir også andre låter. Blant annet har vi gått ut med at vi skal spille en unik cover-låt på hver av konsertene.

Vi kommer på denne turnéen til å ta det helt ned, virkelig helt ned til tider, noe som kan være ganske utfordrende for «gamle» musikere. Så det blir spennende.

Vi kommer også til å spille på flere forskjellige scener, fra ganske svære Kilden, til en liten jazzklubb-scene, til Konserthuset i Oslo, til ærverdige Nochtspeicher i Hamburg, og vi tilrettelegger konsertene litt etter hvor vi spiller.

I Kilden, som har plass til 1000 mennesker og har en stor scene, kan vi også få plass til flere folk på scenen. Men hvem det blir, får foreløpig bli en overraskelse.

Til slutt, ligger det an til noen nye utgivelser med Green Carnation?

- Det gjør det. I 2020 gav vi jo ut singelen «The World Without a View», og det skrives jevnt og trutt på nytt materiale.

Betryggende å høre, og da sier jeg takk for praten og ønsker dere lykke til på turnéen. Blir veldig spennende å se dere tilbake på scenen igjen!

- Takk for det. Og vi gleder oss til å se mye folk rundt om på konsertene igjen.