Månefestivalen 2022

Kvelertak @ Månefestivalen 2022 - Photo: Ketil Martinsen

Kvelertak er ren energi.Foto: Ketil Martinsen

Månefestivalen har fortsatt Norges mest sjarmerende festivalområde, nemlig Tøihusplassen i Gamlebyen i Fredrikstad. Etter 2 års pause, et lite unntak var Månelanding i fjor, var Tøihusplassen igjen fylt opp med festivalglade deltakere.

Festivalen går, som de siste årene, over tre dager, i år fra torsdag til lørdag, og som de siste årene avholdes også OBOS på Månen, i år på onsdag. OBOS på månen er i regi av OBOS til en pris av kr 100,- . Og alle inntektene går senere tilbake til gode formål i Fredrikstad-regionen.

Hip-Hop på Månen foregår parallelt på Kaserneplassen rett utenfor Tøihusplassen. Hip-Hop på Månen er gratis for publikum. I Gamlebyen Kulturhus pågår Festival Ø under Månefestivalen, hvor up-and-coming artister med tilknytning til Østfold spiller.

OBOS på Månen onsdag stilte med topp artister.
Først ut var Aurora Nathalie med band. Ung artist, ungt band - en bra åpning.
Tøihusplassen var praktisk talt helt full allerede kl 18:00 da Christ Holsten entret scenen. Dansende og stilsikkert var publikum med fra absolutt første sang. Virkelig høy allsang faktor da hit’ene ble fremført.
Madcon lager alltid show, og skjorta til Tshawe forsvant allerede halveis i første låt.

Gabrielle avsluttet Obos på Månen. En veldig energisk kult artist, og ikke minst veldig proff på scenen. Inkl å dra opp en fra publikum som sang med på "Ring meg". Fantastisk konsert!

Stemning med Gabrielle @ Månefestivalen 2022 - Photo: Ketil Martinsen

Gabrielle rører dypt i følelsesregisteret. En ekte publikumsfavoritt.Foto: Ketil Martinsen

Torsdag var fokus på blandt annet lokale band fra Fredikstad. Junk shop, El Cartel, Jose Leguina & Gamlebyen, Kanada, Høst og sist ut var Apotygma Berzerk som holdt et vilt show foran et litt mindre publikum enn de andre dagene. Progrockbandet Høst stilte med originalbestningen fra 1973, og Geir Jahren hadde uten tvil festivalens villeste blikk, og en imponerende stemme. Fra fredagen bør Ash Olsen trekkes frem. Lokal rapper fra Fredikstad, og uten tvil en av de mest up-and-coming rappeartistene i Norge. Hun holdt en superimponerende konsert.

Christopher Schou i fronten for The Dogs gir alltid 100%, og på Månen var det ikke noe unntak. Her inngikk falaffelkasting på publikun, bh-kasting-opp-på-scenen. Mr Schou ned bland publikum og publikum som fikk mikronfon og sang, kanskje ikke med med stort stort tallen, men med enorm innsats.

Madrugada @ Månefestivalen 2022 - Photo: Ketil Martinsen

Majestetiske Madrugada avsluttet en kjærkommen Månefestival.Foto: Ketil Martinsen