Stavernfestivalen 2022

Stavernfestivalen er for mange et av årets høydepunkter om sommeren. Det er en 3 dagers festival med beliggenhet mellom Larvik og Stavern, to fine sommerbyer. Festivalen har også en stor camp som fylles opp av ivrige deltagere allerede dagene før selve festivalen. Det første øyet legger merke til på festivalen er det store hjulet i midten av området, på natten lyser dette opp i flere farger og er et slags kjennemerke for Stavernfestivalen. Området er stort, det er mye å utforske, se og oppleve.

Stemning på Stavernfestivalen - Photo: Siri Granheim

Stavernfestivalen 20222Foto: Siri Granheim

Torsdag er festivalens første dag, det strålende sol og folk er ivrige etter å komme seg inn på området for å se årets første artist, Sebastian Zalo. Det fylles opp foran scenen da han går på, og flere synger med på sangene til Zalo. Litt senere er det verdensstjernen Girl in Red sin tur, det er det mange som har sett frem til da hun ikke spiller så mange konserter her til lands. Hun gjennomfører en fin opptreden. Legendariske Cardi B avslutter torsdagen. Her er det mye pyro fra start til slutt.

Rock Boys starter fredagen med et smell, de er mest kjent for det unge publikummet, men den eldre garde var å spotte her også. Det er mange som har ankommet festivalen i solskinnet allerede. Amerikanse Clairo fortsetter på 2, det er en rolig opptreden hvor flere festivaldeltagere setter seg ned foran scenen for å nyte musikken. Det blir rene folkefesten når Sondre Justad entrer scenen, som vanlig på stigen blandt publikum. Han har tatt med seg et kor for anledningen som akkompagnerer han på slutten av konserten samtidig som han selv flyr på en huske over scenen.

Litt senere på kvelden er det Balestrands unge helt, Kjartan Lauritzen, som lager et forrykende show! Han byr på seg selv, publikum hopper med, det er russisk rave og allsang. Et av de aller mest minneverdige øyeblikkene på årets Stavernfestival. Kvelden avsluttes med stjerneskuddet The Kid Laroi. Sangen Stay får publikummet til å gå crazy, og det er selvfølgelig fyrverkeri.

Utenom musikk fra de to scenene er det mye å finne på. På et eget område, Manesjen, er det sirkus med flammekastere, sjonglering og fine kostymer. Litt lenger nedenfor finnes det silent disco, hvor det var fullt til enhver tid med dansende mennesker. På premiumområdet er det DJer som spiller hver dag. Det er også diverse karuseller for de som ønsker mer fart og spenning. Hvis du er sulten er et eget område med diverse matboder med mye å velge mellom, elgkebab og veggieburger blant annet. Det er også flere steder å sette seg ned for en pust i bakken inne på festivalområdet.

Kamelen er første på tapeten Lørdagen, og han lager stemning som bare det. Deretter er det folkefavorittene Isah og Dutty Dior som tok til scenen. De leverer hver sine sanger, før de går sammen på de to siste, og det avsluttes med allsang på Hallo. Svensken Lars Winnerbäck skaper god sommerstemning og et avbrekk til å sette seg ned å nyte musikken i solen. Det lakker litt i publikumet, men til gjengjeld er det noen på første rad som har reist helt fra Sverige for å få med seg denne konserten, og er storfornøyd. Astrid S leverer en fin konsert. Hun fortalte at hun var redd ingen kunne sangene hennes, men publikum sang med og Astrid endte med å stagedive. Hele festivalen avsluttes med powertrioen Major Lazer og en god dose pyro fra første sang, og selvfølgelig en hel del fyrverkeri til slutt