IDYLL festivalen 2022

Super lineup med bl.a. a-ha, Zara Larsson, Emma Steinbakken, Astrid S, Tubonegro, Maria Mena og Alan Walker.

Stemning og IDYLL festivalen 2022 - Photo: Ketil Martinsen

Ingen tvil om at navnet passer til festivalen. Det er sommer, og det er IDYLL.Foto: Ketil Martinsen

Idyllfestivalen på den vakre øya Isegran i Fredrikstad er et enestående sted for en festival. Øya deler Glommas utløp i Østerelva og Vesterelva. Idyll har i år utvidet området med en gangbro over en høy steinmur inn til en perfekt område for en litt mindre scene; Amfiet. Under flere av konsertene var det helt fullt på dette området og en fantastisk stemning, Tydelig at folk har ventet lenge på at Idyll skulle komme ut av covid-dvale. Både Ballianciaga og Turbonegro kunne helt klart fylt området foran hovedscenen.
I tillegg var det også en mindre scene i det som heter Idyllhagen.

Moyko åpnet allerede 15:30 på hovedscenen, Idyll. Ikke så mange foran scenen som da Emma Steinbakken litt senere entret Amfiet. Hundrevis av tilskuere hadde nok siktet seg inn på henne som første artist. Fredagen started med lett regn som økte utover kvelden, uten at det tok motet nevneverdig fra publikum. Først del av fredagen var typisk for det yngre publikum med Emma Steinbakken og Ballianciaga. Sistnevnte lagde et skikkelig show, men et stort publikum med høy allsangfaktor. Da pøste regnet såpass ned at en del forlot festivalen i godt humør, men gjennombløte. Men inn kom et litt eldre publikum, betydelig bedre kledd, som nok var kommet for å se Fredrikstadgruppen, CC Cowboys, som spilte med KORK, og kveldens høydepunkt a-ha. CC Cowboys var en mektiv opplevelse sammen med KORK. a-ha stilte med Anneli Drecher som backing, og selv med Morten Harket sin ikke helt friske stemme, ble dette en bra konsert. Både under Lars Vaular og a-ha sine konserter pøste regnet virkelig ned (se bilder under).
Fredag spilte også Astrid S på hovedscenen. Veldig sjarmerende og ganske så rørt over å opptre på første festival på flere år.

Allsangfavorittene Postgirobygget startet lørdagen, da været viste seg fra en mye bedre side, med masse sol. Maria Mena med blomsterkrans i håret og sin utrolige stemme og fine låter fortsatt løsdagen fra hovedscenen. Festivalens mest festlige konsert var uten tvil Klovner i Kamp, med sine fargerike antrekk, hopp og sprett på scenen, og abligøyer med publikum. Bildene forteller alt! Turbonegro kjørte på i samme stil, med et stort publikum som fylte hele Amfiet.

Zara Larsson var et at kveldens høydepunkter med et super regissert show. Med fire dyktige dansere sto hun sjelden i ro på scenen. Veldig kult!

Dj Alan Walker avsluttet kvelden et helt vilt visuelt show og 10.000+ hoppende og dansende mennesker foran scenen, og en fanstastisk Idyllfestival ble avsluttet med et fantastisk fyrverki.

IDYLL festivalen 2022 - Photo: Ketil Martinsen

Heftig fyrverkeri for å avslutte et av sommerens definitive høydepunkt - IDYLL.Foto: Ketil Martinsen