Sommerblues 2022 i Mandal

10. og 11.juni arrangerte Mandal Bluesklubb Sommerblues 2022. Det ble to dager med mye god blues med gitarvirtuosene Vidar Busk, Magnus Berg og Marius Lien i hovedfokus.

Busk, Berg og Lien på Sommerblues i Mandal 2022 - Photo: Svein Frydnes

Vidar Busk, Magnus Berg og Marius Lien på Sommerblues i Mandal. Foto: Svein Frydnes

Restaurant-konserter

Fredagen opptrådte de tre nevnte gitaristene på Kastellet restaurant for en en stor mengde folk som hygget seg med god mat, drikke og underholdende blueskonsert.

Blues Supply på Sommerblues i Mandal 2022 - Photo: Svein Frydnes

Blues Supply ved Hestetroa. Foto: Svein Frydnes

Lørdag startet Sommerbluesen med konsert på utescenen Hestetroa. Her var det lokale Blues Supply som holdt en flott konsert for et godt besatt restaurantområde. Dessverre er ikke området lenger egnet for konserter. Bandet blir «studd vekk» på siden av området, og for mange av de tilstedeværende ble konserten ødelagt av dårlig lyd, samt at en ikke så bandet. Men Blues Supply «gav jernet», som de alltid gjør, og presenterte et bra set med egenkomponerte låter ispedd noen coverlåter.

3 virtuoser

Sommerbluesen ble avsluttet lørdag kveld på Buen Kulturhus. Her hadde 60-70 mennesker møtt fram for å få en dose heftig gitarblues med herrene Busk, Berg og Lien. Og det ble en skikkelig bra konsert! Gitaristene var i storform, og holdt det gående i over to timer. Publikum viste å sette pris på det de hørte og så.

- Vi er nokså asosiale, så det blir ikke så mye prat, Vi spiller heller, sa Vidar Busk på begynnelsen av konserten. Og det gjorde de.

Men det var ikke bare gitarvirtuosene som var på scenen. Bak seg hadde de et solid komp-lag i Ola Øverby (trommer) og Lars-Erik Dahle på bass. Uten dem hadde det fort blitt litt spedt. De to holdt et utrolig bra driv i kompet. Hvorfor ikke de ble tatt fram for velfortjent hyllest etter konserten er ubegripelig for meg. Den hyllesten var det bare Vidar Busk, Magnus Berg og Marius Lien som mottok.

Veldig bra gjennomført Sommerblues av Mandal Bluesklubb.