Spydeberg Rock 2022

Endelig! Etter 2 år med lock down og elendighet, var det som å riste en sjampisflaske, for så å åpne korken. Allerede kl 18:00 på fredag, med første artist som i år var Vidar Villa, og fra første sang, var det tett med publikum og full allsang som det alltid er på Spydeberg Rock. Kanskje ikke så rart med hits som One Night Stand og Moren din.

Halva Priset og et velforsynt publikum på Spydeberg Rock Festival 2022 - Photo: Ketil Martinsen

Halva Priset avsluttet festivalen foran et velforsynt publikum på Spydeberg Rock Festival 2022. Foto: Ketil Martinsen

Spydeberg Rock med en hovedcene og en mindre teltscene, med kort avstand mellom scenene, må være en av de mest intime festivalene vi har. I tillegg toppes det med et treflisdekke over hele festivalområdet. Veldig kult. Festivalen var i år utvidet med et eget område med matboder på andre siden av veien, via en undergang. Smart!

I tillegg er festivalen flinke til å blande lokale artister med noen av Norges største artister.

Fredagen fortsatte med rockabilly bandet Smalltown Tommy med look og image i stil med musikken.
Chris Holsten, sjarmerende, dansende og med glimt i øyet, fikk det til å koke blandt hard core fan som sto helt inntil gjerde foran scenen, da han dro i gang med hit’ene sine. Fullt hus og allsang da han avsluttet med "Smilet i ditt eget speil".

Heimveg entret den lille scenen med et tydelig publikumstekke, da så og si samtlige kunne tekstene. Det samme gjaldt forsåvidt for de fleste artistene, som Hagle med sanger om traktor og felleskjøpantrekk som helt klart slo an blant publikum. Kul rapping. Og kinGeorg (lørdag) - med svart sminke og hard rock. Et ordentlig tøft og kult band. Samfunnshelvet (lørdag) hadde sin egen hardcore fanskare hengende over gjerde mot scenen.

Oslo Ess gjennomførte som vanlig med enorm energi og turbotempo på scenen fra første sekund. Åsmund Lande og gjengen kan dette!

Fredagens kuleste opptreden var utvilsomt Coctail Slippers. 5 damer i fargesprakende paljettdrakter og med heftig rock, glimt i øyet (bokstavelig talt) og masse spilleglede. Morsomt å se på og morsomt å fotografere.

“Evigunge” Rednex er fortsatt i sving. 1 dame, 3 menn, helt vill stemning og noen propeller på scenen. Klassiske låter som "Cottoneye Joe" osv.

Staysman avsluttet kvelden med deilig rølp og igjen allsang for alle penga! Og et veldig pent fyrverkeri!

Lørdag 27. mai startet med intet mindre enn Di Derre m/Unni Wilhelmsen.
Jo Nesbø kan utvilsomt mer enn å skrive bøker. Smådansende kom den ene hiten etter den andre; "Jenter som kommer", "Erik Vea", "Rumba med Gunn". Og ikke minst da han to på deg den trange skinnjakka, og sang "Jakka mi".
Unni Wilhelmsen hadde noen fete soloriff på gitaren, men høydepunktet for undertegnede var uten tvil koringen hennes på låta "Håp".

En av festivalens høydepunkt for publikum var helt klart D.D.E. Show fra start til slutt. Suverene på scenen, og mye glede blandt bandmedlemmene. I tillegg til de vanlige låtene som E6, kom det også kortere versjoner av "Forelska i lærern" og "Jump!".

Store Norske Seeger med trekkspill, fele, banjo, slide gitar og blåsere, avvek litt fra de andre bandene med sine amerikanskje folkeviser fra 30 tallet og fremover. Og det svingte skikkelig av denne gjengen.

Plumbo og Halva Priset avsluttet den store allsangfestivalen foran et lokalt publikum som hadde ventet lenge og helt tydelig stortrives gjennom hele festivalen. Allsangen gikk på automatikk, selv under Plumbo sin kortversjon av 4 non Blond sin "What’s up", og Halva Priset sin kortversjon av "Tore Tang"

Halva Priset avsluttet det hele med "Den fineste Chevy’n", denne gang uten Maria Mena.

I tillegg feirer Spydeberg Rock 10 års jubileum i år.
Gratulerer!


Festivalens egen aftermovie 2022

Missing video

YouTube video is disabled.
You can click here to update your cookie concent and enable YouTube videos.