Kardang - We Ain't Dead Yet

Friske takter fra Kardang

Kardang er en gjeng erfarne musikere fra Flekkefjord og omegn. Ganske stor omegn, faktisk. Bandet består av Owe «Chris Williams» Wilhelmsen (vokal), Henning «Boogie Silver» Sirnes (gitar), John Kåre «Jonkis» Werdal (gitar), Fredrik «Freddy» Gyland på trommer og Terje «Terry Hammer» Hamar på bass.

Gjennom lengre tid har bandet sluppet låter fra plata, som kom ut 3.juni. Låter som har fått mye spilletid, og gode kritikker, rundt om. Ikke minst på utenlandske radiostasjoner, både i Canada, Spania og England, for å nevne noen. Bra markedsføring. Og hvorfor ikke?

Det er et solid stykke håndverk Kardang har levert med albumet «We Ain’t Dead Yet». Dette er musikk som graver seg inn i øregangen din, gjør noe med følelsene dine, og sørger for at det er vanskelig å sitte stille. Dra på stranda, på båttur, på fjellet, på verandaen og ikke minst på fest på lokalet. Musikken til Kardang vil skape stemning hvor du enn er.

«Turbo Prince» åpner plata. En frisk låt som sparker godt ifra. Kardang har tidligere lagt ut låtene sine fortløpende, så de fleste har en fått høre. Men jeg synes det er bedre å høre albumet under ett, enn enkelt-låter. Ikke alle har hit-potensiale i seg, men satt i sammenheng så fungerer de bra.

Låtene på plata har alt som hører hjemme i kategorien FFRR – Fast Forward Rock n Roll: rå vokal, skrikende gitarer, heftige riffs og soloer, slagkraftig trommis og kontant bass. Og innimellom trekker de pusten med et par rolige låter.

Kardang - band photo

Kardang (fra venstre): John Kåre «Jonkis» Werdal (gitar), Fredrik «Freddy» Gyland (trommer), Owe «Chris Williams» Wilhelmsen (vokal), Henning «Boogie Silver» Sirnes (gitar),  og Terje «Terry Hammer» Hamar (bass).Photo: band bilde

Jeg blir glad av å høre Kardang. Tittellåta er et veldig bra eksempel. Bra oppbygging og tøff gjennomføring.

«Roll Baby Roll» har noe AC/DC over seg, og sammen med «Junkie Jane» er det de som det svinger mest av på albumet. Da blir overgangen til «Piece of You» noe tam. Ei, etter min mening, lite engasjerende låt. Det blir et hvileskjær.

Heller ikke «Black Sky» rocker like mye som resten av albumet. Til gjengjeld er det ei nydelig låt, det nærmeste de kommer en ballade på albumet. En herlig gitarsolo, flott vokalarbeid. Stemningsfull.

På «Touchdown» er vi tilbake i rock n’ roll-modus. «Cruising down the highway….». Her er det bare å rulle ned vinduet, skru volimet på 11 og cruise nedover Storgata. Eller Brogaten.. Og det fortsetter med «Magic», en av de mest spilte låtene til Kardang på Spotify. Herlig, frisk, rocka låt med masse trøkk. Ser for meg Jonkis og Boogie Silver i gitarduell på scenekanten.

Plata avsluttes med «Face To Face», også det en nydelig rocker.

Alt i alt har Kardang levert et veldig bra album, et album som bør få mye spinn gjennom sommeren.

Og så blir det spennende å følge bandet videre. Men først vil jeg gjerne se dem i fri dressur på scenen. Det tror jeg kan bli heftig.

Terningkast: 5


Missing video

YouTube video is disabled.
You can click here to update your cookie concent and enable YouTube videos.