Karmøygeddon Metal Festival 2022 – Etterord med festivalsjefen

Karmøygeddon Metal Festival 2022 er historie. Men minnene vil vare. En lenge etterlengtet festival, etter to avlysninger og tre år i Geddon-tørke. Mange lurte sikkert på om festivallivet ville ta seg opp igjen. Det gjorde det. Og en som aldri tvilte, var Karmøygeddons festivalsjef – Johnny Angelund.

Tidenes Karmøygeddon Metal Festival

Johnny Angelund @ Karmøygeddon Metal Festival - Photo: Svein Frydnes

Festivalsjef, Johnny Angelund.Foto: Svein Frydnes

Ei god uke etter at tonene fra årets festival hadde stilnet, tok jeg en prat med sjefen sjøl, Johnny Angelund.

- Hvordan vil du oppsummere årets Karmøygeddon?

- Etter min mening - Tidenes Karmøygeddon! Jeg mener det aldri har vært en bedre Karmøygeddon Metal Festival. Det var dobbelt opp av alt som var bra.

Jeg har ingen problemer med å være enig med Johnny. Dette ble en fantastisk festival, hvor det virket som det aller meste klaffet. Kanskje litt på grunn av at det nå har vært tre års Karmøygeddon-tørke?

- Dette ble en smeltedigel av de tre årene. Så mange nye fjes dukket opp, i tillegg til alle de gode, gamle gjengangerne. Det er som en stor familie.

En stor familie som stadig utvides. Som Angelund nevner, var det mange nye fjes i år. Kanskje enda flere enn det pleier. At festivalen har et navn utenfor Karmøy og Norge er det ingen tvil om. En av fotografene hadde tatt turen fra Østerrike for å få noen blinkskudd av alle de flotte artistene. Johnny kan også fortelle om en fra Sør Amerika, som hadde reist til Norge og Karmøygeddon på grunn av line-up’en:

- Det ble faktisk billigere å reise til Norge og få disse artistene servert på et sted, enn å dra rundt i Sør Amerika for å se de samme artistene.

Når jeg spør om det finnes noen minuser fra årets festival, må Johnny tenke seg om:

- Det er få minuser. Vi hadde noe kluss med logistikken, det ble vel mye kjøring på sjåførene. Det er ting vi kan, og må, rette på til neste år. Noen utfordringer på mediesida, men det er også ting vi ryddet og rydder opp i. Ellers lite å sette fingeren på. Vaktansvarlige og politi hadde ingen bemerkninger. Kun 7 personer fikk tilsnakk…

Karmøygeddon Metal Festival 2023

Arbeidet med neste års festival, som blir arrangert 4.-6.mai, er naturligvis godt i gang.

- Vi satser på 37-38 band. Det blir 3 fulle festivaldager som i år, med konserter på begge scenene. Skal vi vokse må vi ta i bruk begge scenene, satse stort.
16 av bandene er allerede klare, de annonseres etter hvert. De første kommer 8.juni. Vi satser på et vidt metalprogram, noe jeg føler vi er blitt flinke på.

Det er det ikke vanskelig å være enig i. Årets program gjenspeilte det, her var hele metalfamilien favnet om.

I år var restauranten Upstairs innlemmet som en del av konsertområdet, som en plass for ro, avslapning, mat og drikke. Vil det bli endringer i konsertområdet til neste år?

- Det er planer om å utvide sitteområdet nede, slik at det blir mer plass for de som ønsker det kan få plass til å sette seg ned, uten at det går på bekostning av merch-området. I tillegg er det planer utenfor angående et amfi, og en utescene.

Festivalsjef Johnny og hans fantastiske crew har tydeligvis planene klare for å gjøre det de kan for å toppe årets festival. Og det forundrer meg ikke om de klarer det. Nok en gang. Jeg kjenner jeg allerede begynner å glede meg.

Takk til Johnny Angelund, takk til Karmøygeddon Metal Festivals mange frivillige. Dere har skapt en unik festival for oss metalhuer!

Johnny Angelund @ Karmøygeddon Metal Festival - Photo: Svein Frydnes

Festivalsjef, Johnny Angelund.Foto: Svein Frydnes