Når alle hjerter banker for rock og metall

Forventning og pur glede lyste formelig fra publikum denne kvelden. Endelig kunne vi samles for å digge råe toner og slå ut håret.

God stemning på Scorpions Tribute @ Cementen Bar, Buhølen, 12.03.2022 - Photo: Jofrid Åsland

God stemning som vanlig på Cementen i Buhølen. Scorpions Tribute fra Danmark, og Dorothea fra Rogaland.Foto: Jofrid Åsland

Da første tone fylte rommet var ikke publikum vanskelige å be. Denne kvelden var det bandene Dorothea og Scorpions Tribute som skulle trollbinde publikum, og gi dem en etterlengtet dose konsertopplevelse i Cementen Bar, Buhølen et lite stykke utenfor Mandal.

Kontakt med publikum

Bandet Dorothea er et tributeband til heavy metal-vokalisten Doro Pesch. Da stemmen til vokalisten Victoria "Dorothea" Cederstrøm drønna gjennom høyttalerne, var vi trollbundet av kjente og kjære «All we are». Vokalisten spratt ned fra scenen og dansa blant publikum, mens hun sang av full hals. Det var ingenting å si på kontakten med tilhørerne.

Er det ikke derfor vi går på konsert? For å få den gode følelsen av en rå stemme som treffer deg helt inn til sjela, og dele dette med andre som har det på samme måte. Kvelden fortsatte i samme gir da Scorpions Tribute entra scenen.

Når rockeren slipper seg løs

Med Dagfinn Joensen, fra det danske bandet Fate, på vokal var bandet i gang. Publikum sang av full hals til låter som: “Rock You Like A Hurricane”, “Wind Of Change” og "Still Loving You".

Nå var det på tide å slippe løs sin indre rocker, noe som var temmelig enkelt for de aller fleste. Langhåra rockesveiser fikk utløp for headbanging. For mange var dette første konserten på over to år med pandemirestriksjoner. Etter en herlig opplevelse jubla et takknemlig publikum for tonene, før de etter hvert tusla hjem, litt hesere i stemmen enn da de kom.