Dark Delirium og Arctic-Heart på Vaktbua

Dark Delirium @ Vaktbua, Kristiansand, 04.03.2022 - Photo: Svein Frydnes

Dark Delirium på Vaktbua i Kristiansand, 04.03.2022Foto: Svein Frydnes

Vaktbua var på ny arena for konsert den første fredagen i mars. Med lokale Arctic-Heart som oppvarmere for vestlendingene i Dark Delirium ble det en riktig så trivelig kveld.

Arctic-Heart

Arctic-Heart er et relativt nytt band fra Kristiansands-området. Såpass nytt at kveldens konsert var jomfru-opptredenen for enkelte av bandets medlemmer. Det kunne en også merke, gjennom litt uorden på det musikalske her og der. Mye kan nok tilskrives nervøsitet. Men spillegleden var absolutt til stede, og de gav publikum valuta for pengene. Et publikum som viste å verdsette konserten. For øvrig synes jeg det er flott når hovedbandet (Dark Delirium) står fremst foran scenen og heier fram oppvarmingsbandet.

Bra vokalist, som dessverre fikk litt dårlig lyd til å begynne med, men det kom seg. Det var mye elementer fra Iron Maiden her, og det er bra å ha noe å strekke seg etter. Låta som imponerte meg mest, var «Odins Horse»(?). Flott låt med masse trøkk og et herlig driv. Flotte gitarpartier av Steffen og Fredrik. At trommisen hadde sin første gig bak trommesettet var ikke så lett å høre, han gjorde en bra jobb. Herlig bassing av Asbjørn, og vokalist Thomas hadde mye bra å fare med.

Arctic-Heart avsluttet med Iron Maidens «Wasted Years». Litt ambisiøst, kanskje. Maiden er ikke nødvendigvis det enkleste å begi seg ut på uten og være skikkelig samspilte. Men de skal ha for forsøket, og det skal bli spennende å følge dem. Ikke minst ser jeg fram til debut-skiva, som de forsøker å få ut i løpet av sommeren.

Dark Delirium

Dark Delirium hadde jeg store forventninger til. Også de et ungt band, i hvert fall som Dark Delirium. Gitaristene Halvor Moen og Simeon Ekse (de er for øvrig søskenbarn) har riktignok spilt sammen en del tidligere, og så fikk de med Simeons bror, David, på vokal. Dermed var Dark Delirium født. Og bandet er produktivt! I løpet av sine to første leveår har de allerede gitt ut to album, og et tredje er på gang. Antatt utgivelse i løpet av høsten.

Dark Delirium imponerer fra første atmosfæriske riffs på låta «Sarcophagus» fra det siste albumet, Sulphur. Bandet har planer om å markere seg over det ganske land; flere konserter utover vår, sommer og høst er allerede booket. Dette er en gjeng som har store planer, og absolutt et band å være oppmerksom på. På Vaktbua ble de dessverre møtt av alt for få mennesker, men de som hadde møtt opp viste til gjengjeld at de satte pris på det de fikk høre.

Dark Delirium har som sagt gitt ut to album, Sulphur og debutalbumet Fallen, og vi fikk høre låter jevnt fordelt fra de to albumene. Men dessverre ingen nye låter.

Det er kvalitet over det Dark Delirium leverer! Gjengen er samspilte, musikken er massiv og intens og lyden er bra. Vokalist David Jakob Ekse imponerer med sin veksling av growling og scream. Og stemmen holder bra. De tre første låtene drar av sted i et voldsomt tempo. Deretter får vi nydelige «Caught in the Spiders Web». En instrumental med flotte gitarpartier. Helt instrumental er den dog ikke, gitarist Simeon Ekse bryter inn med litt skriking.

Gitararbeidet er nevnt. Søskenbarna Halvor og Simeon har et utrolig bra samarbeid. Bak seg har de en solid rytmeseksjon i Daniel Bryne (trommer) og islandske Daniel Logi þorsteinsson på bass. Rått! Det hele låter samspilt og tight.

Siste del av konserten er viet låter fra debutalbumet Fallen. Et av høydepunktene her er den første låta de gav ut, «Rise Towards The Sun». Nydelig doomish åpning, før tempoet øker. Stemningsfull vokal, og et herlig gitarspill i mellompartiet. Det hele avsluttes med intense «Slave of Darkness».

Dette var en utrolig bra konsert av Dark Delirium. Det blir spennende å følge dem videre. De har gitt ut to sterke album så langt, et tredje (etter eget utsagn enda bedre) album er rett rundt hjørnet. Jeg håper ikke de brenner alt kruttet med det samme, men at de i lang tid vil ha gode låter og utgivelser å by på.

Dette spilte Dark Delirium på Vaktbua:

  1. Sarcophagus

  2. Sulphur Satanic

  3. Forest Hymn

  4. Caught in the Spiders Web

  5. Destruction of Empathy

  6. Dying Light

  7. Rise Towards The Sun

  8. Fallen

  9. Slave of Darkness