Tony Martin - Thorns

Thorns by Tony Martin - Photo: album cover

Thorns by Tony Martin. Klikk her for å høre det på Spotify.Foto: Tony Martin/album cover

Black Sabbath legenden, Tony Martin, er ute med sitt første solo album på 17 år siden Scream i 2005 og jobbet med den i rundt 10 år, og han er mer sint enn normalt. Her dundrer det løs med doble basstrommer og metal gitarer de første 2 låtene “As the World burns” & “Black Widow Angel” 

Det er heller ikke noe i veien med stemmen hans heller å den har holdt seg imponerende godt til tross for en alder av 64år.

“Crying Wolf” er en låt som skiller seg ut, med akustiske melodiøse gitarer, eksotiske rytmer og bunnsolid vokal. Avløseren, “Damned by you”, er kanskje min personlige favoritt på skiva. En tøff låt med tunge flotte riff og melodier.

Skiva generelt er solid. Det tok mange år før den kom, men kanskje den trengte det for å få den rett? Jeg mener ihvertfall at skiva høres rett og ferdig ut, låtene er solide, produksjonen er knall bra og profesjonelt utført, album coveret er tøft og dette kan kalles ett solid håndarbeid.

Selv om dette ikke blir noe cult klassiker, har noen hits eller havner i en hver hylle, så vil jeg si at denne skiva er like bra som skivene han gjorde med Black Sabbath på 80 og 90 tallet.

Med låter som “As the World Burns” og “Run Like The Devil” så høres det ut som Tony Martin har hatt litt innestengt frustrasjon å få ut. Førstnevnte er åpningslåten med link under.

https://www.youtube.com/watch?v=_-gy9Cjv8rw&&ab_channel=DarkStarRecords

Missing video

YouTube video is disabled.
You can click here to update your cookie concent and enable YouTube videos.

“This is your damnation” er en artig låt, uten forøvrig sammenligning så minner den litt om Nazareth sin akustiske versjon av J.J Cale sin gamle klassiker “Cocaine”.

Det er mye spor av Black Sabbath røttene her også, knall skive!

Thorns – Tracklist

 1. As The World Burns
 2. Black Widow Angel
 3. Book Of Shadows
 4. Crying Wolf
 5. Damned By You
 6. No Shame
 7. Nowhere To Fly
 8. Passion Killer
 9. Run Like The Devil
 10. This Is Your Damnation
 11. Thorns

Band Lineup

 • Tony Martin – Vocals
 • Scott McClellan – Guitars
 • Danny Needham – Drums
 • Magnus Rosén – Bass
 • Greg Smith – Bass

Personlige favoritter:

 • “Damned By You”
 • “Passion Killer”
 • “This is your damnation”

Dom: 8/10 Terningkast 5