Kardang – nytt tilskudd på heavy-fronten

Owner unknown

Foto: unknown (FB profile pic)

Kardang er et nytt tilskudd på den lokale rock'n’roll-scenen. Bandet består av medlemmer fra den vestre delen av Agder-fylket, med litt forskjellig erfaring fra rockelivet. Nå i voksen alder har de bestemt seg for å gjøre noe sammen, og har startet bandet Kardang. Og de som bestemte seg, var Owe Wilhelmsen (vokal) og gitarist Henning Sirnes. Med seg fikk de Fredrik Gyland på trommer. Disse tre laget et par låter, «We Ain’t Dead Yet» og «Magic». Med Terje Hamar, ex Playboys, på bass ble studio bestilt. Her fikk de med seg ingen ringere enn Thomas Gallatin (trommis for bl.a.Morten Abel og Darling West) i produsentstolen. I tillegg fikk de med seg Jostein Viken til å lage musikkvideo.
Siste tilskudd på instrumentfronten er velkjente John Kåre «Jonkis» Werdal, bassist i blant annet Guardians of Time og Metalworx. Nå har han byttet bassen med gitar, og i tillegg bidratt sterkt på låtskriversiden.

Kardang har brukt høsten 2021 til iherdig studioarbeid, og snart er debutalbumet klart. Da er også bandet klare for å dra ut og spille. Foreløpig har de sluppet de to forannevnte låtene, «Magic» og «We Ain’t Dead Yet», på digitale plattformer, og som video.

Musikken er straight rock av den heavy typen. Musikk som vil gjøre seg bra ute på lokale scener rundt i landet. Videoene, spesielt «Magic», har et sensuelt preg over seg. Jeg synes kanskje det blir litt vel mye glamour over det som er filmet utenfor studio, i forhold til filmingen av bandet i øvingslokalet. Men bra filmmessig kvalitet på videoen. Bandet virker spillesugne, og musikken er hørbar. Ser fram til å se dem live, tror det kan bli skikkelig party av en Kardang-konsert.


Missing video

YouTube video is disabled.
You can click here to update your cookie concent and enable YouTube videos.