Bokassa og Radiojørn på Sjøboden

De har spilt for 50000 mennesker, som oppvarming for Metallica. Torsdag stod de på scenen på Sjøboden Live Scene foran 90 mennesker. Kontrasten kan synes stor for Bokassa, men det var i hvert fall tydelig at de trivdes veldig godt på Sjøboden.

Bokassa @ Sjøboden Livescene, 20.11.2021 - Photo: Svein Frydnes

Bokassa på Sjøboden LivesceneFoto: Svein Frydnes

Bokassa er ute på en Norges-turné for å promotere sitt nyeste album, Molotov Rocktail. Torsdag var turen kommet til Mandal og Sjøboden Live Scene. Det siste albumet deres har fått kjempekritikker, og vi fikk høre flere låter derfra. Men før Bokassa entret scenen, fikk Mandals-publikummet stifte bekjentskap med Radiojørn.

Radiojørn @ Sjøboden Livescene, 20.11.2021 - Photo: Svein Frydnes

Radiojørn varmet opp for Bokassa på Sjøboden LivesceneFoto: Svein Frydnes

Heftig oppvarming

Radiojørn er opprinnelig fra Flekkefjord, og startet opp i 2013. De har gitt ut tre album, det siste kom i fjor, Mazdanaut. Det var fra det siste albumet de fleste låtene denne kvelden var plukket fra. Musikken er en form for sludge metal, med tydelige røtter fra stoner-sjangeren. Vokalist og gitarist Martin Skage Møhlen Bakken synger på breial Flekkefjordsdialekt. Og det fungerer. Med seg har han Joakim Mangersnes (trommer) og Asgeir Aunli på bass. Radiojørn gjorde en veldig bra figur de tretti minuttene de hadde til rådighet. Spesielt godt likte jeg låta «Havet», ei doom-låt med antydninger til Black Sabbath og Blue Öyster Cult. Veldig bra konsert, et band jeg absolutt gjerne vil se igjen. Da gjerne med fullt sett.

Metallica-yndlinger

Bokassa. Power trio med utgangspunkt i Trondheim. Har holdt på siden 2013. I 2017 kom debutalbumet deres, Divide & Conquer. Det var det en viss Lars Ulrich, ikke ukjent trommis i absolutt ikke ukjente Metallica, som hørte. Og likte. Likte så godt at han ønsket å ha Bokassa med som oppvarmingsband for Metallica på deres Worlwired Tour i 2019. Under den turneen gjorde Bokassa det veldig godt. En av de som var på konserten på Sjøboden torsdag, hadde sett dem med Metallica både i Parken i København og i München. Begge stedene gjorde Bokassa bra oppvarmingskonserter. Og det foran 50000 mennesker eller mer. Nå er de klar for å entre scenen på Sjøboden Live Scene, og det foran 90 mennesker. Kontrasten er stor.

Stonerpunk

Setlist Sjøboden Live Scene 18.november 2021

Radiojørn

 1. Mazdabaut
 2. Hondre og Helvede
 3. Rondt Sola
 4. Havet
 5. Skogen
 6. Radion

Bokassa

 1. Freelude
 2. last Night (Was a Real Massacre)
 3. You Bring Party, I Bring Gasoline
 4. Mouthbreathers Inc.
 5. Retaliation
 6. Low (and Behold)
 7. So Long, Idiots!
 8. Genocidal Tendencies
 9. No Control
 10. Careless (In The Age Of Altruism)
 11. Walker Texas Danger
 12. Vultures
 13. Immortal Space Pirate (The Stoner Anthem)
 14. Captain Cold One
 15. Immortal Space Pirate 3: Too Old For This Sith
 16. Five Finger Fuckhead

Konserten med Bokassa blir en utrolig flott opplevelse. De går ut i hundre. Åpner med «Freelude» fra siste skiva deres, Molotov Rocktail. Deretter går det slag i slag, med låter fra alle utgivelsene deres, men med mest fokus på første og siste-skiva. Publikum kjenner låtene, og synger – eller skråler – villig med. Det er kjempestemning ute på gulvet. Bandet storkoser seg, ser det ut til, og oppfordrer ikke akkurat til å holde seg i ro. Tvert imot, vokalist/gitarist Jørn Kaarstad har ingenting imot at det kommer folk opp og danser på scenen. Her kjøres det god punkestil. Musikkstilen til Bokassa kalles da også «stonerpunk». En av deres mest kjente låter, «Moutbreathers Inc.» får taket nærmest til å lette. Det er også en av de beste låtene fra konserten, sammen med «Careless (In The Age of Altruism)» fra Molotov Rocktail.

Moshpit

Bokassas medlemmer har ingen problemer med publikumsdialogen. Jørn Kaarstad, opprinnelig fra Tananger i Rogaland, og med Rogalands-dialekten fullt intakt, prater med publikum, vitser og forteller historier. Trommis Olav Dowkes slår til med amerikansk vekkelsespredikant-parodi. Sammen med bra musikk, god lyd og heftig lysbruk gjør dette konserten til en utrolig flott opplevelse. Det er veldig sjelden at band som spiller på Sjøboden har med seg egen lysmann, men det har Bokassa. Og aldri før har Sjøbodens lysrigg fått kjørt seg mer. Virkningsfullt. Stilig.
Det er som nevnt god stemning. Mot slutten av konserten begynner noen i publikum å kjøre moshpit, noe det strengt tatt ikke er plass til foran scenen. Vakten slår da også ned på det. Men det er ikke rart at publikum har lyst til å røre på seg, musikken innbyr så absolutt til det.

Stoner vs Corona

Etter en og en halv time avsluttes konserten med «Five Finger Fuckhead» og bandet er klare for merch-salg. Konserten er en av det absolutte beste jeg har overvært på Sjøboden Live Scene. Siden jeg stod helt framme ved scenen, opplevde jeg ikke lyden som helt topp, men grei nok. Imidlertid fikk jeg tilbakemelding om at lyden bakover i lokalet var veldig bra.

Takk til Bokassa for å innlemme Mandal på turneen deres. Og litt artig at de skrøt veldig av publikumsengasjementet. Kanskje ikke helt i Corona-ånd, men helt i Stoner-ånd.
Dette var en veldig flott kveld med to dyktige band, og et utrolig engasjert publikum. Deilig å kjenne den gode konsertfølelsen igjen på Sjøboden Live Scene!