ABBA - Voyage

Voyage by ABBA - Photo: album cover

Voyage by ABBA. Klikk her for å høre det på Spotify.Foto: ABBA/album cover

Etter 40 år har de Svenske pop gigantene i ABBA endelig tatt til fornuften og gjenforent seg, til og med utgitt ett nytt album Voyage, det første albumet siden The Visitors fra 1981.

Om ABBA ikke hadde gjort det nå, så hadde det nok aldri blitt noe av. De har jo begynt å dra på årene, da alle nå er midt i 70 årene utenom Agneta som “bare” er 71.

Første låt ut er “I still Have Faith In You”, en forsåvidt fin men litt rotete låt, men tar seg opp i neste låt “When You Dance With Me”.

ABBA

  • Agnetha Fältskog (71)
  • Benny Andersson (74)
  • Anni-Frid Lyngstad (75)
  • Björn Ulvaeus (76)

Albumet er ikke noe som kommer i nærheten av Arrival eller Ring Ring, men enkelte låter derimot kommer oppunder, “Don't Shut Me Down” er helt på høyde med de klassiske hit låtene og “Just A Notion” kunne like gjerne vært skrevet på 70 tallet. Spesielt stemmen til Anni Frid høres ikke en dag over 30 ut.

Vokalen er imponerende bra enda og hører nesten akkurat lik ut som for 40+ år siden.
Voyage er på ingen måte noen skuffelse eller nedtur, dette svinger, er nostalgisk og det beste man kunne forvente, personlig er det over hva jeg personlig hadde forventet meg etter 40 år.

Konklusjon: Voyage er en flott nostalgisk tur man absolutt burde begi seg ut på, selv om albumet ikke er deres sterkeste, så er det både herlig nostalgisk samtidig som det på ingen måte låter utdatert og gammeldags. Låten “Keep An Eye On Dan” høres både 2021 og 70s ut på en gang. Hvordan de har klart det sier jo litt om Benny's musikalske genistreker.

Personlige favoritter: Don't Shut Me Down, Keep An Eye On Dan og No Doubt About It

Terningkast: Svak 5 eller 7/10.