Hex A.D. - Funeral Tango for Gods & Men

Funeral Tango for Gods & Men by Hex A.D. - Photo: Hex A.D./Album art

Hex A.D. - Funeral Tango for Gods & Men - Click here to listen on SpotifyFoto: Hex A.D./Album art

Henrik Haugsnes Kaupang, alias Rick Hagan, har ikke ligget på latsiden under Lockdown med oppfølgeren til fjorårets album Astro Tongue in the Electric Garden, som av undertegnede ble kåret til Årets Album.

Så det var høye forventninger til om Funeral Tango for Gods & Men skulle klare å matche forgjengeren fra 2020 Astro Tongue in the Electric Garden.
Etter min vurdering vil jeg si definitivt ja, albumet er gjennomført, bredere lydbilde, vokalen har blitt enda bedre og mer rasp i stemmen. Det kan til tider minne litt om Mastodon, som er ett stort kompliment fra min side.

Dette er Hex A.D. sitt femte studio album, ikke minst det femte albumet i rekken av fem sterke album, så hvorfor dette bandet ikke får mer oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt er ganske forbausende, for de leverer som alltid fra øverste hylle, både på skive og live.
På dette albumet er det også ett gjensyn med tidligere Dio gitarist Rowan Robertson på de to nest siste sporene "Hell Hath No Fury" og "All The Rage", ikke minst siste sporet dukker også selveste Ronnie Le Tekrø opp for å trille litt trall på låta "Positively Draconian".

For de som ikke kjenner til bandet så kan Hex A.D. beskrives som en blanding av Uriah Heep, Mastodon, Candlemass og Deep Purple med merkbare elementer fra alle disse. Hex A.D. har ett tungt, melodiøst og fyldig lydbilde.

Om det blir årets album denne gangen også gjenstår å se, men ligger godt an foreløpig i år også.
Personlige favoritter er "Seven Blades" og "Painting With Panic".

Terningen ruller til en sterk 5