Zeromancer - Orchestra of Knives

Orchestra of Knives by Zeromancer - Photo: Zeromance/Album art

Orchestra of Knives by Zeromancer - Click here to listen on SpotifyFoto: Zeromancer/album art

Zeromancer er ute med sitt syvende studio album i rekken og første album  på over 8 år siden Bye-Bye Borderline fra 2013. Denne gangen uten Dan Heide på gitar (2003-2018), som har gitt stafettpinnen videre til Per Olav Wiik.

Åpningssporet “Testemonial” er en helt grei rolig intro, “Damned LeMonde” og “Transparency” har litt mer fart i seg, bedre driv og låter mer kommersielt, selv om jeg personlig syns disse hadde muligens egnet seg bedre som åpningsspor i stedet for “Testemonial”. Ikke at det er så relevant, men hadde representert resten av albumet bedre.

“Mourners” og “Birthday” er spennende låter, med et nyere A-Ha og Gary Numan preg over seg. Jeg får også litt flashbacks til Radiowaves, Clone Your Lover og Eurotrash albumene.

Albumet er jevnt over greit, men mangler noen klare minneverdige favoritter som sitter, som f.eks. at det er ingen “Dr Online”, “Clone Your Lover” eller “Doppelganger I Love you” anthems på denne.
Orchestra of Knives er på ingen måte ett kjedelig album av den grunn. Albumet er bra og har gode låter, men intet nytt under solen og litt samme tralten. Litt “play it safe”.

All musikk smak koker uansett ned til individuelle og personlig smak hos lytter, men låten  “Worth Less Than Deutsche Marks to me” er Orchestra Of Knives muligens sterkeste låt. Kan forestille meg at den vil funke knall bra live rent lydbildemessig.
Tittelsporet “Orchestra Of Knives” og “Stand on Ceremoni” kan vel praktisk talt kalles platefyll.
Men det tar seg betraktelig opp igjen helt på slutten med låta “San Zero” som er ganske tøff.

Jeg får en følelse av at Orchestra of Knives er et “live” album spilt inn i studio. Med det så mener jeg at om man hører på lydbildet så er låtene laget for å spilles live, og hva som høres best ut på en scene, ikke nødvendigvis mest egnet til å sitte hjemme å lytte til. Både Seigmen og Zeromancer er kjent for å ha fantastisk bra lydbilde live og er forrykende bra liveband, kanskje til og med Norges beste liveband. Det høres også godt på studio albumene deres. Bra på album, men best live!

Personlige favoritter

“San Zero”, “Birthday” og “Worth Less Than Deutsche Marks to me”.

Terningkast 4