Morten Abel - Bare prøv deg, sjelefred!

Morten Abel i Sola kulturhus, 26.09.2021 - Photo: Oddvar Johnsen

Morten Abel med band startet turnéen sin på Sola kultuhus.Foto: Oddvar Johnsen

Morten Abel, Bare prøv deg, sjelefred
Sola Kulturhus
Søndag 26 Sept., kl. 19:00-20:45

I en nesten full sal i Sola Kulturhus med bare et scenelys, og når tonene til “La denne dagen komme” flommet ut, og vi ser Morten Abel i helt hvite klær, så var det nesten som vi skulle ha vært i kirken.

At Sola Kulturhus skulle bli åpningen på en 5 ukers turne var nesten litt i overkant for oss som bor her. Og det er også første gang Morten har spilt her på Sola. Dessverre var det litt for kort tid fra “gjenåpningen” av Norge til konserten startet at en fikk fylt opp hele konsertsalen, men de som var til stede storkoste seg hvert fall.

Platen, Bare prøv deg, sjelefred, har fått gode kritikker, og er siste del av en triologi på norsk.
Han startet med noen sanger herfra, “Gammel mann” og “Så kom regn” er gode eksempler på den nye platen. Men han mikser også fint inn eldre album, både på engelsk og norsk.

“Voldsomt Uvær” og “Be My Lover” høster god applaus fra et lydhørt publikum. “Trendsetter” er jo også en god gammel slager. Men så går han litt tilbake til norsk og damehistorier og både “Frøken vilikke” og Annabelle” lyder godt. Og fra å se Morten Abel på scenen med “The September When” på Randaberg for noen måneder siden uten å si et ord til publikum, så er Morten en helt annen person på scenen når han er ute på sin egen turne. Snakker med publikum, har små historier og flørter med publikum. Som når han forklare hvordan han fikk teksten til “Annabell” på Tromøya en gang for lenge siden. Og som da Ole Paus oversatte “Lydia” til norsk, først da forsto jeg hva sangen handlet om fleiper Morten.

Så blir bandet presentert, han tar oss alle med på en reise med tog til storkvina, før vi er innom både USA og Tasta etter hvert som hvert medlem i bandet blir presentert. Når “Hard To Stay Awake” toner ut er det til stor applaus fra salen. Når “Tulipz” er ferdig reiser bandet og Morten Abel seg og forlater scenen, men standhaftig klapping fra salen får dem raskt tilbake i rampelyset. Ekstranummerene “Apen kjenner ingen” tett etterfulgt av “Sol og høy himmel” gir god stemning i salen. Så kommer Morten frem og takker publikum for at de har gitt en god boost før de starter på en lang turne. Denne turneen bør en absolutt få med seg hvis de kommer et sted nær dere. Så kommer kveldens absolutt siste melodi ut “”I’ll Come Back And Love you forever”.